Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu donuyor

/ Kaynak: AA
Doğu donuyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede havanın çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ağrı'da kar, Iğdır'da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 22, Ardahan'da 18, Erzurum ve Ağrı'da 13, Bitlis'te 12, Hakkari, Van ve Erzincan'da 5, Muş'ta 2, Iğdır'da 1 derece kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı ve Ardahan'da sıfırın altında 4, Kars'ta sıfırın altında 3, Erzurum'da sıfır, Muş'ta 1, Hakkari ve Bitlis'te 2, Van'da 3, Erzincan'da 5, Iğdır'da 7 derece olacağı tahmin ediliyor.
Soğuk hava nedeniyle araçların, ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda ise boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.
İtfaiye ekipleri, söz konusu buz kütlelerinin insanlara ve araçlara düşmesi sonucu zarar vermemesi için kırma çalışması yapıyor. Bazı yüksek binaların önünde de buz düşecek alana güvenlik şeridi çekilerek, tedbir alınıyor.
Belediyelerin bünyelerinde oluşturulan ekipler de kent merkezinde biriken karları kamyonlara yükleyerek, şehir dışına çıkarıyor, kaldırımlarda oluşan buzları kazma kürek yardımıyla kırıyor.
- Bitlis'te kar kalınlığı 127 santimetre ölçüldü
Bu arada, kar kalınlıkları Bitlis'te 127, Muş'ta 28, Hakkari'de 18, Kop Dağı'nda 51, Palandöken Kayak Merkezi'nde 105, Konaklı'da 112, Kars'taki Cıbıltepe'de 105, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde ise 75 santimetre ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı, sis ve pus beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...