Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Öldürülen Müslüman olduğu için dünya sessiz'

'Öldürülen Müslüman olduğu için dünya sessiz'

DÜNYA Haberleri

İslam karşıtı komşuları tarafından katledilen üç Müslüman gençten Deah Barakat'ın teyzesi Yeni Şafak'a konuştu.

Yeğeni gibi Suriyeliler için yapılan yardım kampanyalarının gönüllüsü olan ve 4 yıldır İstanbul'da yaşayan Şeza Barakat, Batı medyasının 'otopark kavgası' iddiasını yalanlayarak üç genci öldüren Hicks'in İslam düşmanı olduğunu belirtti. Teyze Barakat, "Katil komşunun, yeğenim Deah'ın eşi Yusor'u her gördüğünde sırf başörtülü olduğu için küfrettiğini biliyordum. Deah öyle iyi, öyle tatlı bir çocuktu ki onun hiç kimse ile bir husumeti olmazdı. Büyük bir şok yaşadım. Fransa'da yaşanan saldırı sonrası dünya tepki için ayağa kalktı fakat ABD'de öldürülen Müslüman olduğu için dünya bu duruma sessiz kaldı" dedi.
KILIF ARIYORLAR
Batı ülkelerinde yükselişte olan İslamafobinin gün geçtikçe korkulur bir hal aldığına dikkat çeken Barakat, "Bu eylem bir gayrimüslim tarafından gerçekleştirildiği için meşrulaştırılıyor. 'Adamın sorunları var' şeklinde geçiştiriliyor. Ancak bir Müslüman tarafından yapılsaydı, terörist damgası alnına çoktan yapıştırılmıştı" ifadelerini kullandı. Teyze Barakat'ın eşi iki yıl önce Esed zindanlarında hayatını kaybetmiş. 19 yaşındaki oğlu ise geçtiğimiz yıl ise Suriyeli mültecilere yardım için gittiği kamplarda vurularak şehit olmuş.
Deah ile en son geçtiğimiz yıl, Suriyeli mültecilere yardım için geldiği Gaziantep'te görüştüklerini söyleyen teyze Barakat, İstanbul'da bin 150 Suriyeli çocuğun okuduğu Medreseti'ş Şam'da idarecilik yapıyor. Şeza Barakat aynı zamanda Mavi Marmara yolcularındandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...