Gülen'in kirli planı deşifre oldu!

/ Kaynak: DHA
Gülen'in kirli planı deşifre oldu!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Savcıya göre Gülen kurmaya çalıştığı, devlete alternatif sistemi deşifre etti. Gülen'i örgüt lideri, polisleri ise örgüt mensubu olarak tanımladı.

Yasadışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 21 polisle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan, tutuklama talebini içeren sevk yazısında, Fethullah Gülen Cemaati'ni 'terör örgütü', Fethullah Gülen'i 'örgüt lideri', polisleri ise 'örgüt üyesi' olarak tanımladı.
Savcı Fidan, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin Balyoz davasında yargılanan ve hüküm giyen TSK mensupları hakkındaki 'silahlı terör örgütü' değerlendirmesini ise örnek gösterdi. Aynı değerlendirmelerin 'polisler' için de yapılabileceğini vurgulayan Fidan, Fethullah Gülen Cemaati'nin 'silahlı terör örgütü' kapsamında incelenmesi gerektiğini belirtti. 39 sayfalık 'tutuklamaya sevk' talebinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen 'Fethullah Gülen Raporu' da yer aldı.
Savcı Fidan, Gülen Cemaati'nin 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirilip değerlendirilmediği konusunun Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'na sorulduğunu belirtti. 8 Şubat 2015'te gelen cevapta, gönderilen raporun Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hazırlandığının altı çizildi. Raporda, örgütün kuruluşu, amacı, stratejisi, yapılanması, faaliyetleri anlatılarak değerlendirilme yapıldı, özetle şu tespitlere yer verildi:

İLAY-I KELİMETULLAH
- Örgüt tabanına 'ilay-ı kelimetullah' gayesi ile hareket edildiği, Türkiye ve Türk coğrafyası başta olmak üzere ahlaklı toplum yetiştirme arzusunda olunduğu vurgusu yapılmakta ise de asıl amacın Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapılarını ele geçirmek ve aynı zamanda uluslararası düzeyde büyük ve etkili bir siyasi-ekonomik güç haline gelmek olduğu anlaşılmıştır.

İLK ETAPTA DEVLETE KARŞI SAVAŞ VERECEKTİ ANCAK...
- Fethullah Gülen, ilk etapta devlete karşı savaş vererek hedeflere ulaşmanın yıpratıcı olacağını teşhis etmiş; bu nedenle, mevcut sistemi yıkmak yerine, devlet modeline uygun bir örgütlenme ile devlete alternatif bir sistem kurmayı hedeflemiştir.
- Kamu kurumlarının hassas noktalarında görev alan örgüt mensubu kişiler kod isim kullanmakta, ayrıca örgüte itaat ve bağlılık vurgusu yapılan bir metin doğrultusunda kutsal değerler üzerine yemin ettirilerek, örgüt liderine koşulsuz sadakatleri sağlanmaktadır.
- Örgütün en önemli hedefinin yasal veya yasa dışı dinleme, izleme, raporlarla elde ettiği bilgileri, tehdit ve şantaj olarak kullanmak olduğu anlaşılmaktadır.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...