Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüm kabineyi böyle dinlemişler...

Tüm kabineyi böyle dinlemişler...

GÜNDEM Haberleri

Eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün telefonları dinlemeye alınınca, Erdoğan ve tüm bakanların konuşmalarının ağa takıldığı tespit edildi.

Paralel yapı polislerinin kimleri dinlediği bir bir ortaya çıkıyor. Yapılan tespitlere göre Erdoğan ve bakanlar AA eski Genel Müdürü Öztürk üzerinden dinlenmiş. Selam Tevhid soruşturmasında ise bir polis kendi isteğiyle ifade vererek 17 Aralık operasyonundan bir gün sonra tüm dinleme kayıtlarının imha edildiğini söyledi.
Polislere yönelik paralel yapı soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kimlerin konuşmalarının dinlendiğini tek tek tespit etti. Bu tespite göre telefonları dinlemeye alınan isimlerden biri Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk. Savcılık, Öztürk'ün telefonlarının dinlenmesi sayesinde ise yürütme organının hemen hemen tüm üyeleri dinlemeye takıldığını ortaya çıkardı. AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Zafer Çağlayan ve Muammer Güler dinlemeye takıldı.

FİDAN VE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ
Dinlemeye alınan Erdoğan'ın başdanışmanı Sefer Turan'ın Erdoğan ile görüşmelerinin yanı sıra Turan'ın telefonu üzerinden Cumhurbaşkanı'nın Somali ve Filistin liderleri ile yaptığı görüşmeler de dinlendi. Erdoğan'ın diğer bir danışmanı Mustafa Varank'ın da Efkan Ala, Fatma Şahin ve Mehmet Şimşek ile görüşmeleri kayda alındı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve özel kalem müdürü üzerinden de eski AK Parti Milletvekili Faruk Koca ile yaptığı görüşmeler dinlendi. Operasyon sonrasında gündeme gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile Davutoğlu'nun danışmanı Durmuş Ali Sarıkaya ile yaptığı görüşme de dinlemeye takıldı. Danışman Sarıkaya'nın Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım ile görüşmeleri de dinlendi. Yine Davutoğlu'nun danışmanı Osman Sert'in de telefonları dinlendi. Sert'in, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeler dinlemeye takıldı.

Dinlemeler 17 Aralık'ta bitti
'Selam Tevhid' soruşturma dosyasını yürüten polisler hakkındaki soruşturmada M.S. adlı bir polis memuru 22 Temmuz'daki operasyonda gözaltına alındı ancak savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ancak 5 ay sonra M.S. kendi isteğiyle ifade vermek isteğini beyan etti. Yeniden ifadesi alınan memur M.S., 'Selam Tevhid soruşturmasıyla ilgili çarpıcı bilgiler' verdi. 17 Aralık'ta yapılan darbe operasyonun ardından bir gün sonra Selam Tevhid soruşturma dosyasındaki dinleme kayıtlarının imhası emrinin verildiğini anlattı. Bu emrin de tutuklama istemiyle önceki gün mahkemeye sevk edilen Başkomiser Mehmet Işık tarafından verildiğini iddia etti.

Acil kaçış arka kapıdan
Soruşturma dosyasına ilişkin evrakların toplandığını belirten M.S. bunların gizli bir şekilde yangın merdiveni kullanılarak 'savcılığa gidecek' gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarıldığını anlattı. Evrakların 'İstanbul Adliyesi'ndeki başsavcı değişikliği' nedeniyle otopark girişinden emniyete sokulduğunu söyledi. M.S. bilgisayarlardaki bilgilerin silindiğini ve nbsp; format atıldığını ifade etti. Bu iddialar sorguda Başkomiser Mehmet Işık'a soruldu. Işık, söz konusu iddiaların iftira olduğunu belirterek nbsp; kayıtların silme talimatının savcının verilebileceğine dikkat çekti. Işık, "Açığa alınan diğer meslektaşlarımız görevine başlayamadı. Ancak M.S. şu an Şanlıurfa da göreve başlamıştır" dedi. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...