Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Buzlar eridi mi? ABD ve İran mektuplaşıyor

Buzlar eridi mi? ABD ve İran mektuplaşıyor

DÜNYA Haberleri

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ekim ayında gönderdiği mektuba yanıt verdiği bildirildi.

İranlı bir diplomatı kaynak gösteren Wall Street Journal, Hamaney'in cevabi mektubu geçtiğimiz haftalarda yazdığını belirtti.
Diplomatın ifadesine göre; Hamaney, Obama'nın İran ile nükleer anlaşmaya varılması halinde IŞİD'e karşı mücadelede işbirliği yapılabileceğine dair mektubuna yanıt verirken taahhütte bulunmayan ancak "saygılı" bir ton kullandı.
İran'da devlet meselelerinde son sözü söyleme hakkına sahip olan Hamaney, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Batılı devletlerle Tahran arasındaki nükleer görüşmelerde sağlanacak anlaşmayı kabul edebileceğini belirterek, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye şu ana kadarki en net desteğini vermişti. P5+1 ülkeleriyle müzakereleri sürdüren Ruhani, İran'da bazı kesimler tarafından sert dille eleştiriliyor. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...