Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Silopi'yi savaş alanına çevirdiler!

Silopi'yi savaş alanına çevirdiler!

GÜNDEM Haberleri

Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü öncesinde Şırnak karıştı.

İmralı'da çaptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü öncesinde Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece yüzleri maskeli bir grup eylem yaptı. Irak ile bağlantıyı sağlayan karayoluna çıkan PKK'lı göstericiler, yolu trafiğe kapatıp TIR ve tankerleri durdurarak geçişlerine izin vermedi.
POLİS ARAÇLARINA SALDIRDALARSilopi'yi savaş alanına çevirdiler!
Aynı grup, müdahale etmek isteyen polis zırhlı araçlarına ise molotof kokteylleri ile saldırdı. Atılan molotof kokteyllerinin isabet ettiği ve alev topuna dönen zırhlı aracın yardımına diğer TOMA yetişti. Basınçlı su ile alevleri söndüren TOMA, bu kez de göstericileri dağıtmak için su sıktı. Dağılan grup daha sonra 2'nci cadde üzerinde tekrar toplanarak kaymakamlık binası önünde eylemlerini sürdürmek istedi.
Silopi'yi savaş alanına çevirdiler!
KAFETERYADA MAHSUR KALDILAR
Polisin müdahalesi ile kaçan göstericiler 2'nci Cadde üzerindeki bazı işyerlerinin damlarına çıktı. Bu sırada bir kafeteryada mahsur kalan vatandaşlar için çatışmalar bir süreliğine durdu. Kafeteryada mahsur kalanlar araçlarla hızla bölgeden uzaklaştırıldı. Sivillerin uzaklaşmasıyla birlikte polis araçları damlardaki PKK'lı göstericilere müdahalede bulundu. Göstericiler de polis araçlarına taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırılarını sürdürdü. Eylemlerini tekrar İpek Yolu'nda sürdüren göstericiler bu kez bir TOMA'yı hedef aldı. Molotoflu saldırılar sırasında bir sivil otomobil atılan bir molotof kokteylinden son anda kurtulurken, 2'nci Cadde üzerinde bulunan bir kahveye de biber gazı isabet etti. İlçedeki olaylar gece geç saatlerde sona erdi.
Silopi'yi savaş alanına çevirdiler!
Ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...