'Sessiz kalmadığın için teşekkürler Sayın Başkan'

/ Kaynak: AA
'Sessiz kalmadığın için teşekkürler Sayın Başkan'

GÜNDEM Haberleri  / AA

'Batı başörtüsünün görünmesinden rahatsız oluyor, ancak Müslüman çocukların üzerinde kan görmekten rahatsız olmuyor.'

Suriyeli Şeza Barakat, kuzenlerinin oğlu olan Deah Shaddy Barakat (Ziya Şadi Barakat) ile eşi ve baldızının öldürülmesine karşı suskun kalan İslam ülkelerine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşundan memnuniyet duyduğunu belirtti.
AA muhabirine konuşan Berekat, İslam ülkelerinin tek bir olayda bile Müslümanların yanında olmadığını vurgulayarak, "Ziya'nın kanı durgun suları hareketlendirecek, karanlığı aydınlatacak. Suriye'deki Müslümanların kanı, Gazze, Şam, Guta, Halep, Humus'taki çocukların kanları İslam ülkelerini harekete geçiremedi. Bunun yerine (ABD öncülüğündeki ulusal) koalisyon kapsamında çocukların öldürülmesi için uçak gönderiyorlar" dedi.
Berekat, ABD'nin "bu olaydaki suskunluğu ve Ortadoğu'da yürüttüğü tamamı Müslümanlara karşı olan savaşlarıyla" Müslümanların öfkesini kazandığını savundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu elim olaya karşı ABD yönetiminin sessiz kalmasını eleştiren ifadelerinden ötürü büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Berekat, "(Erdoğan) Uluslararası bloklara boyun eğmeyen, mazlumları savunan özgür bir insan. (Erdoğan) bu dünyadaki beyaz nokta. Bu olayda da alışılagelmiş olan tutumunu sergiledi" diye konuştu.
Ziya'nın Amerika'da doğup büyüyen bir ABD vatandaşı olduğuna dikkati çeken Şeza Barakat, Ziya'nın Müslüman olduğu için "ırkçı bir saldırı"yla öldürüldüğünü söyledi.
"BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR KENDİLERİNİ TEHLİKEDE HİSSEDİYOR"
Ziya Şeza Barakat, şunları söyledi:
"ABD'li bazı kadınlardan mesajlar alıyorum. Başörtülü oldukları için Yusor Muhammed Ebu Salha (Yüsr Muhammed Ebu Saliha) ve kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha (Rezzan Muhammed Ebu Saliha) gibi öldürülür müyüz diye soruyorlar. Özellikle başörtülü kadınlar olmak üzere herkes kendini tehlikede hissediyor."
Özgür dünyayı yönettiğini iddia eden ABD'nin insan haklarına uyması gerektiğini dile getiren Berekat, Paris'teki Charlie Hebdo saldırısına karşı dayanışma içinde olanlardan, Müslümanların öldürülmesine karşı da dayanışma içinde olmalarını istedi. Berekat, Paris'te karikatüristleri öldürenlerin de Müslüman evlatlarını öldürenlerin de terörist olduklarını söyleyerek, "Ziya komşusuna zarar vermedi ve onun evine zorla girmedi. Eşini ve baldızını öldürmedi. O zaman neden sabahın erken saatinde öldürüldü?" diye konuştu.
Berekat, ABD tarafından gündeme getirilen, "park yeri konusunda yaşanan anlaşmazlık sonucu ölümler yaşandı" iddiasının "saçmalık" olduğunu ve olayın sabahın ilk saatlerinde vuku bulduğunu ifade ederek, "Neden insanların işlerine gitmek için evlerinden çıktığı ve trafiğin yoğun olduğu bir saatte yaşanmadı. Kesinlikle 04.00'da işe gitmiyordu Bu gösteriyor ki olay kasıtlı ve planlı olarak gerçekleştirildi" dedi.
"BATI BAŞÖRTÜSÜNÜN GÖRÜNMESİNDEN RAHATSIZ OLUYOR"
Diş hekimliği son sınıf öğrencisi olan akrabası Ziya'nın, kibar, yardımsever, herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlatan Şeza Barakat, komşusunun Ziya'yı gözetlediğini ve eşi ile baldızının başörtülü olduğunu görmesinin onda ırkçı duyguları harekete geçirdiğini savunarak, şöyle devam etti:
"(Katil zanlısı) Başörtülü oldukları için onlara (Yüsr ve Rezzan) sokakta iki defa hakaret etti. Ancak Yüsr ve Rezzan bir tepki vermedi. Müslümanlar Batı'nın bununla ne yapmak istediğini biliyor. Batı başörtüsünün görünmesinden rahatsız oluyor ancak Müslüman çocukların üzerinde kan görmekten rahatsız olmuyor. Batı medyasının Müslüman karşıtı, tüm başörtülü kadınları ve sakallı erkekleri katil olarak gösteren yayınları nedeniyle, Müslümanlar Batılı devletlerde toplumla kaynaşma konusunda büyük zorluklarla karşılaşıyor. Müslümanlar da bu dünyanın ortakları, öldürülmeleri nasıl mümkün olabilir. Müslüman düşmanlığını siyasi hedeflerin gerçekleştirilmesi için kullanıyorlar."
Şeza Barakat, terör örgütü IŞİD ve Charlie Hebdo saldırıları gerekçe gösterilerek, bir takım eylemlerde bulunulmasının yanlışlığına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Başka kıtada insanların öldürülmesini gerekçe göstererek, bir hüküm verebilir miyiz? Tahmini olarak ölmeleri gerektiğine karar verebilir miyiz? Batı basını, ABD ve Batılı devletlerin politikaları, Müslümanlara, kendilerine ait olmayan sıfatlar yükledi. ABD ölçütlerine göre terörist olduk. Bir anda böyle bir özellik kazanmamız mümkün değil. Biz aynı dünyayı paylaşıyoruz. Hepimize hükmeden ortak insan hakları ilkeleri olmalı."
MAVİ MARMARA GÖNÜLLÜSÜ
Mavi Marmara gemisindeki yardım gönüllüleri arasında yer alan Şeza Barakat, 4 yıldır Türkiye'de ikamet ediyor. Irak savaşından beri insani yardım alanında çalışmaları yürüten Berekat, İstanbul'da binin üzerinde Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Şam Okulu'nda idareci olarak görev yapıyor. Şeza Barakat'ın oğlu da Esed rejimine bağlı güçler tarafından Suriye'de öldürülmüştü.
Geçen Kasım ayında evlenen diş hekimliği öğrencisi Ziya Berakat ile Yüsr Muhammed Ebu Saliha ve baldızı Rezzan Muhammed Ebu Saliha, Kuzey Karolina'da Chapel Hill kasabasındaki Summerwalk Circle'da bulunan evlerinde Çarşamba günü başlarından vurularak öldürülmüştü. Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlatan kurbanlardan Berekat, bu yaz da Türkiye'ye gelerek mülteci çocukların dişlerini tedavi etmeyi planlıyordu.
Cinayetten sonra teslim olan katil zanlısı Craig Stephen Hicks'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda kendini "ateist" olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlere başvurması üzerine cinayet, dünya çapında tepkilere yol açmış, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Müslüman topluluklar cinayetleri kınayarak, bunun bir nefret suçu olduğunu belirtmişlerdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...