21 IŞİD militanı öldürüldü!

/ Kaynak: AA
21 IŞİD militanı öldürüldü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Enbar ilinde güvenlik güçleri ile IŞİD arasında dünden bu yana devam eden çatışmalarda 21 militanın öldürüldüğü, 42 militanın da yaralandığı bildirildi.

Irak'ın El-Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü IŞİD arasında dünden bu yana devam eden çatışmalarda 21 militanın hayatını kaybettiği, 42'sinin yaralandığı bildirildi.
Enbar'daki operasyonlarından sorumlu komutan Tümgeneral Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kentin El-Bağdadi kasabasını IŞİD'den temizlemeye çalışan uluslararası koalisyonun sağladığı hava destekli güvenlik güçleri ve aşiret mensupları ile militanlar arasında dün başlayan ve hala devam eden çatışmalarda 21 militan öldürüldü, 42'si yaralandı" dedi.
Çatışmalarda militanlara ait patlayıcı yüklü 4 kamyonun da kullanılamaz hale getirildiğini belirten Muhammedi, güvenlik güçlerinin kasabanın merkezini IŞİD'den geri aldığını dile getirerek "ABD askeri personelinin bulunduğu Aynu'l-Esed Askeri Üssünün yakınında bulunan kasabanın yüzde 70'i kontrol altına alındı" diye konuştu.
Üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan 8 IŞİD militanı, dün Aynu'l-Esed Askeri Üssüne sızmaya çalışırken öldürülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...