Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'la görüşmek istiyorlar

/ Kaynak: DHA
Demirtaş'la görüşmek istiyorlar

GÜNDEM Haberleri  / DHA

PKK'ya katılan oğlu Ferhamuz Ulağ'ın geri gönderilmesi için 6 çocuğuyla başlattığı süresiz açlık grevi 6'ıncı gününde Fidan Ulağ'a sürpriz ziyaret.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan randevu talebinde bulunan Ulağ, "Demirtaş randevu vermezse Ankara'ya gidip kendimi yakarım" dedi. Kentte aile hekimi olarak görev yapan Dr. Haydar Durgun da destek için aynı çadırda açlık grevi başlattı.
Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıfta okurken PKK'nın dağ kadrosuna katılan 19 yaşındaki oğlu Ferhamuz Ulağ'ın geri gönderilmesi için kurduğu naylon çadırda 6 çocuğuyla başlattığı açlık grevi 6'ncı gününe giren anne Fidan Ulağ'a, CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve 50 kişilik partili grubu ziyaret ederek destek verdi.
Toplumunun bir çok kesiminin PKK'ya katılan oğlunun geri gönderilmesi için anne Fidan Ulağ'ın başlattığı eyleme duyarsız kaldığını belirten CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, "Burada büyük bir dram yaşanıyor. Herkes bu sesi duymalı ve annenin çığlığına ses vermeli. Annenin bu perişan haline karşın çocuğun bir an önce geri gönderilmesini bekliyoruz" dedi. CHP'liler, anne ve çocuklarına karanfil verip bir süre sohbet ettikten sonra çadırdan ayrıldı.

DOKTOR DA DESTEK İÇİN AÇLIK GREVİNDE
Tunceli'de aile hekimi olarak görev yapan Dr. Haydar Durgun da anne Fidan Ulağ ile çocuklarına destek verdi. Kendisi de çadırda açlık grevine başlayan Dr. Haydar Durgun, annenin ve çocuklarının açlık grevini basında okuduğunu ve takip ettiğini, hasta olan anneye sağlık hizmetinde yanında olmak için kendisinin de açlık grevine başladığını söyledi.
1 Aralık 2014 tarinde ortadan kaybolan oğlunun aramak için gittikleri Van'da PKK'nın dağ kadrosuna katıldığını öğrendiklerini anlatan Fidan Ulağ, PKK'nın oğlunu geri gönderilmesini istedi. Açlık grevinin 6'ıncı gününde kendisi ve çocuklarının durumlarının kötüye gittiğini kaydeden Ulağ, "Kızım Songül Ulağ oldukça halsiz düştü. O nedenle Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Songül, 3 saat hastanede kaldıkta sonra tekrar çadıra gelerek açlık grevine devam etti. Ben de böbrek hastası olduğum için haftada 2 gün bir diyalize girmek zorundayım. Diyalize girdikten sonra ben de tekrar çadıra gelip çocuklarımla birlikte eylemime devam ediyorum. Hava çok soğuk üşüyoruz. Kar, yağmur yağıyor. Bu naylon çadırın altında donuyoruz. Kimse bize odun bile getirmiyor. Ama ben çocuğum için gerekirse ölürüm. Açlık grevindeki çocuklarımın durumu giderek kötüye gidiyor. Kimse Allah rızası için sesimizi duymuyor. Çocuklarım üniveristeyi bırakıp geldiler. Biz perişan durumdayız" dedi.

"DEMİRTAŞ'LA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM"
Anne Fidan Ulağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan randevu talebinde de bulunarak, "Buradan sesleniyorum. Selahattin Demirtaş bize rendevu versin gidip görüşelim derdimizi anlatalım. Çocuğumuzun bize geri gönderilmesi için yardımcı olsun. Ben Ankara'ya gidip Demirtaş ile görüşmek istiyorum. Randevu verilmezse gidip Ankara'da kenidimi yakarım. Tamamen çaresizim" dedi.
Açlık grevine devam eden ailenin en büyük oğlu Müjdat Ulağ ise, DBP il başkanının kendilerini ziyaret etmediğini ve partiye çağırarak konuştuğunu belirterek, "Biz 6 gündür buradayız. Kimse gelip sormuyor, sahip çıkmıyor. Neden böyle yapılıyor anlamadım. DBP İl Başkanlığı'ndan gelip bizi il binasına çağırdılar. İl başkanı grevi bırakmamızı bizden istedi. Biz kabul etmedik o zaman çadırı kaldırın gelin, burada size bir oda verelim burada kalın dediler. Bunu da kabul etmedik, edemeyiz. Biz burada demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...