Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sevgililer gününde nikah çılgınlığı

/ Kaynak: AA
Sevgililer gününde nikah çılgınlığı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 106 çift, nikah tarihi için 14 Şubat Sevgililer Günü'nü tercih etti.

Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğuna müracaatta bulunan çiftlerin, nikah işlemleri 3 saatte tamamlandı.
Çiftlerden bazılarının nikahını kıyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 7 bin 482 çiftin nikahını kıydıklarını söyledi.
Özel gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde de 66 çiftin mutluluklarına şahitlik ettiklerini belirten Tahmazoğlu, "Son 6 yılda 43 bin 501 çifte nikah kıydık. Bu bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı" dedi.
Çiftler de özel gün olmasını istedikleri için Sevgililer Günü'nü tercih ettiklerini ifade ettiler.

İngiliz gelin de 14 Şubat'ı tercih etti
Kahramanmaraş'ta ise biri İngiliz 40 çift, düzenlenen toplu nikah töreniyle dünyaevine girdi.
Merkez Onikişubat Belediyesi'nin, boşanmaların önüne geçmek amacıyla kurduğu "Huzurlu Aile Akademisi"nden sertifika alan 40 çift için Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde nikah töreni düzenlendi. Törende, İngiltere vatandaşı Luisee Henshaw ile Türk vatandaşı Mehmet Alasırt da nikah kıydıranlar arasında yerini aldı.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kişisel gelişim uzmanları Hatice Kahyaoğlu ve Fatih Akbaba tarafından verilen "Huzurlu Aile Akademisi" semineriyle başlayan programda, nbsp; Sevgililer Günü dolayısıyla toplunikah törenini özellikle 14 Şubat tarihine denk getirdiklerini söyledi.
Türk toplumunun en önemli temel kavramının aile olduğunu belirten Mahçiçek, "Bizim çekirdek ailemizin sağlamlığı manevi olarak çok güçlü. Bu nedenle toplumumuzda çok fazla tahribat yapılamadı ama şu da bir gerçek aile hayatımızda tahribat yapmak için çok büyük gayret var. Ailelerimizin daha sağlam bir yapıya sahip olması adına belediye olarak Huzurlu Aile Akademisi'ni kurduk" dedi.
Nikahın ardından ismini Meryem olarak değiştirmek istediğini belirten İngiliz gelin Henshaw ise yaşadığı mutluluğu dile getirdi.
Damat adayı Alasırt da "Eşimle 4 yıl önce Antalya'da otelde çalışırken tanıştık. Kendisi İngiltere'de avukatlık yapıyor. O zamandan bu yana görüşüyoruz. Kahramanmaraş'a gelip gidiyor Kahramanmaraş'a. Örf ve adetlerimizi gördü ve beğendi" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından nikahları kıyılan 40 çifte, evliliğin önemi, nasıl ve hangi koşullarda devam etmesi gerektiği konuları anlatılarak, katılım belgeleri de verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...