Şişmanlara sosyal yardım kesiliyor!

Şişmanlara sosyal yardım kesiliyor!

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı David Cameron şişmanlara yapılan sosyal yardımların kesilmesi için ilginç bir program hazırladı.

İngiltere'de Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde harekete geçen Başbakan David Cameron, kemer sıkma programı çerçevesinde devletten sosyal yardım alan aşırı kilolu vatandaşlara yapılan paranın kesilmesini istedi. nbsp;


100 BİN İNGİLİZİN YARDIMLARI KESİLECEK
Muhafazakar Parti'nin hazırladığı bu yeni programda şişmanların yanısıra alkolik olanlar ve uyuşturucu kullananlarda sosyal yardımlardan yararlanamayacak. Muhafazakar Parti seçimleri kazanırsa ilk etapta 100 bin İngiliz vatandaşının yardımları kesilecek. nbsp;


İspanya'da yayınlanan El Mundo gazetesinde yer alan habere göre, David Cameron bu programı yürürlüğe koymasının amacı şişmanlık, alkol ve uyuşturucu gibi tedavisi mümkün olan hastalıklara İngilizlerin karşı çıkması oldu.
Başbakan Cameron yaptığı açıklamada, "Bazı kişilere kiliniklerde tedavi imkanı sağlıyoruz ancak buna aşırı kilolular karşı çıkıyor, tedavi görüp çalışma yerine yardım almaya devam ediyorlar, o zaman bizde bu yardımları keseriz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...