Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tutuklanan polislerin avukatlarından adliye önünde açıklama

Tutuklanan polislerin avukatlarından adliye önünde açıklama

GÜNDEM Haberleri

'Yasadışı dinleme' soruşturması kapsamında 17 polisin tutuklanmasının ardından polislerin avukatı Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Ömer Turanlı 17 kişinin tutuklandığını, 4 kişinin ise yurtdışı çıkış yasağı konarak serbest bırakıldığını belirterek, "Ceza kanununda insanları cezalandırmak için ne varsa hepsini yazdılar. Ve hepsini aynı gerekçeyle tutukladılar. Hükümete darbe, terör suçu ve casusluk suçu. Sizlere gecenin bu saatinde bu dosyada hukuk yoktur falan demeyeceğim. Artık bu dosyaları eleştirmek benim hukukçu kimliğime hakarettir. Bu dosya Çağlayan Adliyesi'nde verilen bir karar değildir. Bu karar derin dehlizlerde verilen bir karardır. Hakimler, avukatlar, sanıklar adeta tiyatro oynar gibi görevlerini oynuyorlar. Zannedersem bu 15 Şubat yıl dönümü. Bu yıl dönümünde birilerine herhalde hediye verilmek istendi. Herhalde o hediye de bizim müvekkillerimizin kellesi oldu" diye konuştu.


"7 ŞUBAT MİT KRİZİNİN YIL DÖNÜMÜNDE GECE OPERASYONA START VERİLİYOR"
Avukat Sıddık Filiz de, "Temmuz sürecinden farklı olarak 'Siz Sayın Fettullah Gülen'i tanır mısınız? Doğrudan ya da dolaylı bir talimat aldınız mı? 'soruları soruldu. Ben sorgudan önce arkadaşlarıma beyan ettim. Eğer kazara bir tanesi dese ki sayın Fettullah Gülen'i tanıyorum. Türk Ceza Kanunu'nun 314/1'inci maddesi yani, silahlı terör örgütü kurma suçuna tabi tutulacaktı. Sizin tanıdığınız gibi ya da tanımıyorum dedikleri için bu örgüte üye olarak kabul edildi. 7 Şubat MİT krizinin yıl dönümünde gece operasyona start veriliyor. 15 Şubat'ta da malumunuz olduğu üzere terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü. Bu insanlar sanki bir yerlere mesaj verilir gibi Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümünde 17 kişi alakasız bir şekilde tutuklandı" ifadelerini kullandı. Tutuklanan polisleri yakınları da bu karara ve adliye önünde alınan geniş güvenlik önlemlerine tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...