Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gurbetin 'Din' elçileri

Gurbetin 'Din' elçileri

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası İlahiyat Programı ile gurbetçilere ilahiyat eğitiminin kapılarını açıyor.

Bu kapsamda başta Avrupa olmak üzere, Amerika ve Avustralya'da yaşayan gençlere burs veriliyor. Program ile İslam ve Müslüman kimliğiyle ilgili tartışmalarda ön yargıları giderici, toplumu teskin edici doğru bilgi ve tutumu sergileyen insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor.
nbsp;
Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası İlahiyat Programı ile gurbetçilere ilahiyat eğitiminin kapılarını açıyor.
Yurt dışında lise eğitimini tamamlayan gençler, Türkiye'de ilahiyat eğitimi aldıktan sonra yaşadıkları ülkeye geri dönüyor. Bu kapsamda başta Avrupa olmak üzere ABD ve Avustralya gibi toplam 14 ülkede yaşayan gençlere burs veriliyor. Türkiye'de toplam 6 üniversitenin ilahiyat fakültelerinde 725 öğrenci eğitim görüyor.

ALMANYA BİRİNCİ SIRADA
Türk Diyanet Vakfı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, programın başlangıç tarihinden bugüne kadar 181 mezun verildi. Avustralya'dan Fransa'ya İngiltere'den Danimarka'ya kadar birçok ülkeden gelen gençler başarıyla mezun olurken, 102 mezunla ülkelerine dönen Almanyalı gurbetçi gençler ilk sırada yer alıyor. nbsp; nbsp;

DONANIMLI GENÇLER YETİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR
Program sayesinde dini, kültürel, toplumsal ve psikolojik ihtiyaçlarını yakından bilen, her türlü çevre şartlarını ve faktörlerini tanıyan, İslam ilahiyatı alanındaki bilimsel donanımlarıyla beklentilere cevap verebilecek şekilde yaşadıkları ülkelere hizmet veren gençlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Damla PEKER / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...