Özgecan'ın annesi hala korkuyor, çünkü...

Özgecan'ın annesi hala korkuyor, çünkü...

GÜNDEM Haberleri

Tarsus'ta vahşice katledildi üniversiteli Özgecan! Baba evindeki yasta annesinin bu feryatları yürekleri dağladı. Hala korkuyordu çünkü...

Tarsus'ta katledilen üniversite öğrencisi Özgecan'ın annesi Songül Aslan'ın en büyük korkusu yavrusunun katillerinin hak ettikleri cezayı almaması. Taziye için arayan Davutoğlu'ndan bir tek şey istiyor: Adalet...Türkiye, iki gündür Özgecan Aslan cinayetinin şokunu yaşıyor. Arkadaşıyla yemek yedikten sonra evine dönmek için bindiği, toplu taşımacılık yapan midibüste kaçırılan, cinsel saldırıya uğrayan ve buna direnirken katledilen Özgecan'ın başına gelenler tam anlamıyla infiale yol açtı. Özgecan'a uygulanan vahşetin yanı sıra yıllardır artış gösteren kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakalarına da tepki gösteren binlerce kadın ve erkek dün sokaklara çıktı. Ancak korkunç olayın en büyük acıyı, genç kadının anne ve babasına yaşattığına şüphe yok. Anne Songül Aslan, genç yavrusunu dün elleriyle toprağa vermenin büyük acısını yaşadı. Songül Aslan, cenaze töreninden sonra Milliyet gazetesinden Burcu Karakaş'a konuştu. nbsp;

Burcu Karakaş'ın haberi şöyle:
Evladının tırnağına zarar gelse dünyayı yakacakken, onun yakıldığı haberini alan anne babaya ne denir? O dakikadan sonra başsağlığı ya da sabır dilense ne olur? Tarsus'ta evine dönerken tecavüz edilip katledilen Özgecan Aslan için evinin önüne kurulan taziye çadırındayız. Anne Songül Aslan bir kenarda oturuyor. Bir şey sorulmasına gerek yok, kendiliğinden anlatıyor:
"Çantasında biber gazı olduğunu biliyordum. Üç tane adam kapıyı kilitlemiş, nasıl çıkarsın çantasından? Babası almıştı iki kızıma da. Üniversiteye gidiyorlar ya, başlarına bir şey gelirse sıksınlar diye..." nbsp;
Baba Mehmet Aslan, taziye çadırında yok. Rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmış. Biz konuşurken, bir telefon çalıyor. Arayan, Başbakan Ahmet Davutoğlu. Songül Hanım, bir kez de Başbakan'a anlatıyor:

"En ağır cezayı... Öyle iki üç yıl yatıp da çıkmasınlar. Benim kızım dürüst, sağlam, okuluna gidip evine gelen bir kızdı. Saf temiz bir kız. Adalet, evet..." Telefon kapatılınca gözleri yerde, dili döndüğünce konuşuyor: "En kısa zamanda geleceğim diyor. Benim kızıma yapılan hakaret gibi diyor. En ağır cezayı alacaklar diyor. Yüzünden belli resimlerinden, çok saf temiz bir kız diyor. Allahından bulsunlar, nasıl kıydınız... Aklıma geldikçe deli oluyorum. Küçücük kız, küçücük... "

Başbakan'dan biraz önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aramış aileyi. Songül Hanım, kızına tecavüz edip onu katleden adamların hak ettikleri cezayı almamalarından çok korkuyor. Doğma büyüme Mersinli olan Özgecan, 1995 yılında dünyaya gelmiş. Doğum günü, 22 Ekim. Genç kız, üniversitede psikoloji bölümüne isteyerek girmiş. Annesi Songül Hanım çalıştığı kargo şirketinden geçen sene emekli olmuş. Çağ Üniversitesi'ne yüzde 50 bursla giren kızının okul masraflarını karşılayabilmek için yeniden işe başlamış:

'ALLAH SENİ BAĞIŞLASIN'
"Sevdiğim meslekte başarılı olmak istiyorum dedi. 'Tamam kızım, ben çalışır okuturum seni' dedim. Emekli maaşını okuluna yatırıyorum, aldığım parayla da evi geçindiriyorum. Çocuklarıma adadım kendimi, okusunlar da benim gibi olmasınlar istedim. 'Otelde iş bulayım sana destek olayım. Yazın Kıbrıs'ta iş bulacağım' dedi. Bunların hiçbirini hak etmedi o. Allahım, ne biçim acı..." Geçtiğimiz günlerde saçını boyatmak istemiş Özgecan. "Bir deneyeyim, içimde kalmasın anne" diyerek saçını kızıla boyamış. Songül Hanım'ın artık takati yok. Biz kalkarken ettiği son cümleyle bir kez daha içimiz yanıyor: "Allah seni bağışlasın."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Tarsus'ta öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. nbsp;Adana'ya uçakla gelen, karayoluyla Mersin'e geçen Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak ve KADEM Başkanı Yılmaz, taziye evini ziyaret etti.

Anne Songül Aslan'ın elini öperek başsağlığı ve sabır dileyen Erdoğan ve Albayrak, gözü yaşlı annenin acısını paylaştıklarını belirtti.
Erdoğan ve Albayrak, "Allah sizi kötü insanlardan korusun" diyen anneyi, ellerini tutarak teskin etmeye çalıştı.
Ziyaretten dolayı teşekkür eden Songül Aslan, şöyle konuştu: nbsp;"Melek yüzlü kızım benim, canilerle mücadele etmiş, ne emeklerle büyüttüm ben onları, ne zorluklarla büyüttüm çocuklarımı okusunlar diye. İyi yerlerde, iyi bir yerde meslek sahibi olsunlar diye. Bir cani gelip çocuğuma nasıl kıyıyor. Çocuğuma 'eline, diline sahip ol' derdim. Bu niyetle yetiştirdim onları. Çocuğum namusunu korumak için kendini feda etmiş. Bunların, cezalarını en şiddetle çekilmesini istiyorum. Benim çocuğum bunu hak etmedi. Çocuğumun tek suçu dolmuşa binip evine gelmek. Benim çocuğumu elimden kimse alamaz. Buna akıl sır erdiremiyorum, düşündükçe deli oluyorum. Böyle bir hakları yok."
Annenin konuşması sırasında onu sakinleştirmeye çalışan Esra Albayrak, "Allah sabır versin" dedi. Sümeyye Erdoğan da "Senin her zaman yanında olacağız" ifadesini kulandı.

KADEM Başkanı Yılmaz ise gözyaşları içinde anneye şunları söyledi:
"Songül hanım, hiç merak etmeyin biz, gereken neyse kadınlar olarak canımızla başımızla bu caninin, o vahşinin en ağır şekilde yargılanması, cezasını alması için elimizden geleni yapacağız. Bunu takip edeceğiz. Asla bu işin peşini bırakmayacağız. Ben de bir anneyim. Kadınlar, sivil toplum örgütleri, devlet olarak, toplum olarak, hepimiz üzüntünü kalbimizin en derinlerinde yaşıyoruz. Rabbim sana çok büyük sabır versin ama sen de bırakmayacaksın bu mücadeleyi. Sen de bize bu mücadelede yardım edeceksin. Kızın için yapacaksın bunu."

Daha sonra basına kapalı devam eden ziyarette, taziye evinde Kur'an-ı Kerim okundu. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret sonrası Sümeyye Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Çok acı bir durumu kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Çok korkunç bir durum. Biz olabildiğince acılarını paylaşmak için buraya geldik. Çok güzel ve asil insanlar. Bizim asıl amacımız bu canilerin, bu canavarların en ciddi ve etkili şekilde cezalarını almaları. Biz bunun peşinde olacağız. Biz KADEM olarak da buradayız aynı zamanda. Dernek olarak da bunun takipçisi olacağız. Elimizden geleni yapacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...