Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşçi Partisi'nin ismi 'Vatan Partisi' olarak değişti

/ Kaynak: AA
İşçi Partisi'nin ismi 'Vatan Partisi' olarak değişti

GÜNDEM Haberleri  / AA

İşçi Partisi Olağanüstü Genel Kurultayı'nda partinin adı 'Vatan Partisi' olarak değiştirildi

İşçi Partisi'nin ismi, Vatan Partisi olarak değiştirildi. Ankara Spor Salonunda düzenlenen İşçi Partisi "Milli Hükümet için Birlik Olağanüstü Genel Kurultayı" divan seçimiyle başladı. Kurultayda, İstiklal Marşı okundu, gündem oy birliğiyle kabul edildi.
Kurultaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve Ufuk Söylemez, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan gibi isimler katıldı. Kurultayda konuşan Perinçek, cennetin kadınların ayağının altında olduğunu belirterek, Türkiye'nin şeyhler, dervişler, müritler, cemaatler ve tecavüzcüler ülkesi olamayacağını söyledi.


Atatürk'ün gençliğe seslenişindeki son cümleyi kendisine şiar edinen vatana, Cumhuriyete her şeyini veren bir gençlik oluşturduklarını, gençliğe sonuna kadar güvendiklerini anlatan Perinçek, "Şimdi 'Vatan'da birleşiyoruz. Vatan'da birleşenlere güveniyoruz. Vatan'da birleşmek geleceği yaşatmanın bugünkü eylemi. Hepimize, partimize Türk milletine güveniyoruz" dedi.


Perinçek, "Cumhuriyetçiler, milliyetçiler, halkçılar, sosyalistçiler, devrimciler vatanda birleşiyor ve ayağa kalkıyoruz. Vatan Partisi'nde hukuk uygulanacak. Parti hukukunu Cumhuriyetin hukukunun bir parçası olarak parti hukukunu uygulayacağız. Ahlak ve namus partimizin esasıdır. Namuslu parti olacağız. Örgütlü parti kuruyoruz, Vatan Partisi. Köyde, mahallede, fabrikada, okulda, işyerinde, kamuda, sendikada, tabanda, sokakta, evde, apartmanda örgütlü parti inşa edeceğiz" diye konuştu.


Kurultayda, partinin ismi "Vatan Partisi" olarak değiştirildi. Partinin, tek yıldız şeklindeki amblemi de "iki başak arasında yıldız" olarak belirlendi. Amblemin, "çoban yıldızını saran iki başak" anlamına geldiği bildirildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...