'Deah Barakat'in hayalini gerçekleştiriyoruz' projesi

/ Kaynak: AA
'Deah Barakat'in hayalini gerçekleştiriyoruz' projesi

DÜNYA Haberleri  / AA

İdealist Türk Diş Hekimleri Derneği, 'Deah Barakat'in hayalini gerçekleştiriyoruz' projesini hayata geçiriyor

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen Müslüman 3 gençten biri olan diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteci çocukların diş tedavisini yapma hayalini, İdealist Türk Diş Hekimleri Derneği gerçekleştirecek.
İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Implantist-Expo 2015 fuarında AA muhabirine bilgi veren derneğin kurucu başkanı Muzaffer Erdoğral, Barakat'ın, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteciler için acil tedavi ve ağız sağlığına yönelik Amerika'da bir kampanya yaptığını söyledi.
Erdoğral, mesleki ve insani sorumluluk gereği harekete geçtiklerini ve Barakat'ın hayalini gerçekleştirmek üzere bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu proje çerçevesinde, diş hekimliği veya diş hekimliği dışındaki proje ortaklarımızla, Suriye'den gelerek kamplarda yaşayan mültecilerle çocuklarının ağız diş sağlığına yönelik tedavilerini seyyar ya da sabit diş üniteleriyle gerçekleştirmek istiyoruz. Bu anlamda, sivil toplum örgütü olarak oradaki mültecilere hizmette bulunmayı ve meslektaşlarımız ile tüm insanların bu konudaki duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz."
Dil, din ve ırk adına yapılan her tür şiddeti kınadıklarının altını çizen Erdoğral, "Batının Charlie Hebdo'da gösterdiği tepkinin arkasından Amerika'daki bu olaya ne kadar sessiz kaldığını, şiddet ve vahşet karşısında insanlığın ortak tepkisini göstermeyip nasıl çifte standart uyguladığını göstermek istiyoruz. Yaşadığımız dünyada, kardeşlik, dostluk ve barış yolunda gitmek yerine, maalesef her seferinde şiddete maruz kalan insanlarla devam ediyor hayatımız" ifadelerini kullandı.
- "Gönüllü diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencileriyle bu işi yapmak istiyoruz"
Muzaffer Erdoğral, Barakat'ın projesini yaz aylarında gerçekleştirmeyi düşündüğünü kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Projemizin altyapısını ve fiziki şartlarını oluşturmak için iki aylık bir hazırlık dönemimiz olacak. Hazırlık döneminin ardından Türkiye'nin her yerinden gelebilecek gönüllü diş hekimlerini organize ederek, muhtemelen haziran-temmuz aylarında, tatile giren üniversite öğrencilerini de yanımıza alarak bu işi yapmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın ve orada yerleşik olarak diş hekimliği hizmeti veren hekim arkadaşlarımız var. Öncelikle onların desteklenmesi için ciddi bir önceliğimiz var."
- "Uzun soluklu bir çalışma hedefliyoruz"
Erdoğral, kurulacak mobil ya da sabit tesislerde gönüllü nöbet usulüyle dönüşümlü olarak çalışmayı hedeflediklerini söyledi.
Deah Barakat'ın, Türkiye'ye 10 diş hekimiyle gelerek yaklaşık on gün çalışmalarda bulunmayı hayal ettiğini, kendilerinin ise uzun soluklu bir çalışma yapacaklarını dile getiren Erdoğral, "Dernek olarak, mülteci kamplarında yaşayanların ağız diş sağlığı konusunda sıkıntıları olduğunda gönüllü olacağız. Çocukların ağız diş sağlığı taramaları ve acil müdahaleler dışında, düzenli olarak eğitim ve bilgilendirmelerle toplum sağlığı adına çalışmalar yapacağız" dedi.
Erdoğral, öncelikli olarak çocuklara bakacaklarını ifade ederek, "Çocuklar üzerindeki çalışmalarda geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Meslek hayatımız boyunca defalarca okul taramalarına katıldık. Çocuklarda taramalar ve ufak tefek müdahaleler, 5-10 diş hekimli bir ekiple çok hızlı bir şekilde yapılabilir. Altyapının hazır olması önemli. Altyapıyı sağlayacak paydaşlarımızın desteğini aldığımız takdirde bunu yapabileceğimize inanıyorum" dedi.
Implantist-Expo 2015'e katılan diş hekimlerine projenin tanıtım metinleri dağıtıldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...