Irak'ta Sünni milletvekilinin konvoyuna saldırı

Irak'ta Sünni milletvekilinin konvoyuna saldırı

DÜNYA Haberleri

Iraklı Sünni Milletvekilleri, olayın ardından parlamento oturumuna katılmayı askıya aldı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Milletvekili Zeyd el-Suveydani'nin konvoyuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Sünni el-Cenabat aşireti şeyhi Kasım Suveydani'yle birlikte 10 kişinin öldürülmesi üzerine Sünni milletvekilleri, parlamento oturumlarına katılmayı askıya alma kararı aldı.
Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, meydana gelen olayı görüşmek için dün akşam geç saatlere kadar Sünni milletvekilleri ile Sünni hükümet yetkililerinin, Cuburi'nin evinde toplandığı anımsatıldı. Açıklamaya göre, toplantı sonunda Sünni milletvekilleri, parlamento oturumlarına katılımı askıya alarak, ülkedeki Sünniler adına olayla ilgili son siyasi kararı hükümetteki liderlerine bıraktı.
Sünni siyasetçiler, ülkedeki 'milis güçlerin yayılmasını önleyen ve mezhepçiliğin cezalandırılması kanunlarının Irak Anayasası'nın 9'üncü maddesine' paralel olarak Bakanlar Kurulu'nun gündeme alarak ivedilikle onaylamasını istedi.
-Acil çağrı
Cuburi'nin evinde toplanan Sünni Milletvekilleri, ayrıca Cenabat aşireti şeyhi ve 10 korumasının öldürülmesi olayını görüşmek için Başbakan Haydar el-İbadi, Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi'nin acilen toplanmaları için çağrı yaptı.
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Milletvekili Zeyd el-Suveydani'nin konvoyuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Sünni el-Cenabat aşireti şeyhi Kasım Suveydani ile birlikte 10 kişi öldürülmüştü. Olay üzerine Sünni milletvekilleri, Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi'nin evinde dün akşam geç saatlere kadar toplantı yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...