3 bin kişi Özgecan cinayetini protesto etti

/ Kaynak: DHA
3 bin kişi Özgecan cinayetini protesto etti

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mersin'de çeşitli platformlardan örgütlenen 3 bin kişi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini protesto etti.

MERSİN'de sosyal paylaşım siteleri ve çeşitli platformlardan örgütlenen aralarında çeşitli illerden gelenlerin bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini protesto etti. Polisle eylemciler arasında zaman, zaman gerginlikler yaşandı.


Mersin'deki ilk eylem, Mersin- Adana arasında toplu taşıma araçlarının çalıştığı TOK Kooperatifi ofisinin önünde başladı. Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan eylemciler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takiben topluca yürüyüşe geçti. Önde kadınların, arka bölümlerde ise erkeklerin bulunduğu eylemciler, 'Özgecan'a vuran eller kırılsın', 'Özgecan için adalet istiyoruz', 'Mersin uyuma, Özgecan'a sahip çık' sloganları attı. Çevreden katılımlarla sayıları yaklaşık 3 bin kişiye ulaşan ve çevre apartman ve evlerden den alışlarla desteklenen eylemcilerin önünü TOMA destekli Çevik Kuvvet ekipleri Devlet Hastanesi'nin önünde kesti. nbsp;
Burada polisin arka saflarda bulunan kadınların tamamının da öne geçmesi için yaptığı anonslu uyarı kısa süreli bir kargaşaya neden oldu. Burada bir süre bekletilen eylemciler, yeniden yürüyüşte geçti. Grubun önü taziye evine yaklaşık 500 metre kala İstiklal Caddesi girişinde yeniden kesildi. Polis, eylemcilerin durdurulma nedeninin taziye evindeki yoğun kalabalığın dağılması olduğunu ifade etti. Ancak eylemcilerin ısrarı ve başlayan yağmur üzerine yürümelerine yeniden izin verildi.
Eylemciler Özgecan Aslan'ın baba evine ulaştıklarında topluca 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, katillere lanetler yağdırdı. Daha sonra ise eylemciler sıralı halde taziye çadırında bulunan acılı anne babaya başsağlığı diledikten sonra eyleme son verdiler.
ÖĞRENCİLERDEN EYLEM
Bu arada, Erdemli İlçesi'nde bir araya gelen yaklaşık 100 lise ve üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetini protesto etti.
Erdemli Saim Göküş Parkı tören alanında bir araya gelen öğrenciler, ellerinde 'Kadın cinayetlerine hayır' yazılı dövizlerle yürüyüp slogan atarak, kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi. Yaklaşık 2 km. yürüyerek protesto gösterisi yapan gençler hazırlanan basın bildirisini okudu.Grup adına konuşan Selda Serin, nbsp;"Cinayetini işleyenler en ağır cezaya çarptırılmalıdırlar. Her zaman kadınlar dövülüyor ve öldürülüyor. Kadına kalkan eller artık dursun. Her zaman kadınlar mağdur ediliyor" nbsp;dedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...