Bilic: "Kazandığımız penaltı için 'açık' diyemem"

Bilic: "Kazandığımız penaltı için 'açık' diyemem"

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor karşısında hak ederek kazandıklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor'u 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hak ederek kazandıklarını belirterek, şunları söyledi: "Çok iyi hücum eden ve formda olan iki takım karşılaştı. Bizim için harika bir galibiyet oldu. Maç çok iyiydi. İkinci yarının ilk bölümünde zorlandık, sonra yaptığımız değişikliklerle hakimiyeti yeniden ele geçirdik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyunu 2-2'ye getiren gol ofsayttı, ikinci golden sonra pes etmedik. Çok değerli bir üç puan aldık."

'KAZANDIĞIMIZ PENALTI İÇİN AÇIK DİYEMEM'

Bilic, karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ve tartışmalı pozisyonlarla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Maç 2-2 bitseydi görüşlerim farklı olabilirdi. Tartışılan 3 pozisyon var. Tartışmalı 3 pozisyon var, bunlardan ikisi aleyhimize. Hakemlerin mesleğini icra etme konusunda Türkiye'den zoru yok. Pozisyonlar günlerce uzun uzun tartışılıyor, burada bu mesleği icra etmek, gerçekten zor. Abitoğlu, bu kadar yoğun geçen maçta genel olarak iyi maç yönetti. İlk pozisyon Fernandao'nundu. Tartışmalı değil, açık kırmızı karttı, topa girme niyeti yoktu. Bursaspor'un attığı ikinci gol ofsayttı. Fernandao topa dokunmuyor ama aktif bölge içinde. Kazandığımız penaltı için 'açık' diyemem. Kerim'e bir temas var. Bize karşı böyle bir karar verilse mutlu olmam. Ancak rakipten bir temas var, hakem uydurmuyor, Kerim de bunu kullanıyor."

"Eğer Kerim'in pozisyonunun penaltı olmasına inanmasanız, hakemi uyarır mıydınız?" sorusu üzerine de Slaven Bilic, "Söylemezdim. Sezon başından beri 10-20 pozisyondan bahsedersek, hakem hatalarının yüzde 80'i bizim aleyhimize. Eğer diğer teknik adamlar, bunu yapsalardı ben de yapardım. Mahatma Gandhi değilim" dedi.

Hakem Abitoğlu hakkında yorumda da bulunan Hırvat teknik adam, "Benim için hakemle ilgili fark oluşturan bir nokta var. Bu hatalar oyunu, oyuncular, teknik adamlar hata yapabiliyor. Bu akşamki hakem, hata yapsa da bunu kasıtlı yapmadığını hissettirebiliyor. Bence bu önemli" dedi.

'LİVERPOOL KURA ÇEKİLİRKEN FORMSUZDU AMA...'

Teknik direktör Bilic, Liverpool ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçlarla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:
"Harika bir eşleşme. Karşımızda dünyanın en iyi takımlarından biri var. Kağıt üzerinde açık favori Liverpool. Kuralar çekildiğinde iyi değillerdi ama son 16 maçta ya hiç mağlup olmadılar ya da bir kez. Biz de Türkiye Ligi'nin lideriyiz. İyi oynuyoruz. İngilizlerle 4 maç yaptık. Arsenal karşısında iyi performanslar gösterdik. Tottenham karşısında da iyi oynadık ve grubu lider bitirdik. Sadece umut değil şansımız da var."

Sakalını neden kestiğinin sorulması üzerine Bilic, "Sakalı bırakmam da kesmem de planlanmış bir şey değildi. Devre arasında ciddi baskı yedim. Hayatımdaki en önemli 4 kadınla birlikteydim. Annem, eşim ve iki kızım. Sofie, küçük henüz konuşamıyor ama diğer üçü sürekli konuştu ve kestim" diye konuştu.

Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı'ndan büyük tepki

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Beşiktaş'ın Burasspor'u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmanın hakemine büyük tepki gösterdi. Maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nun kararlarının hatalı olduğunu iddia eden Bölükbaşı, "Böyle penaltı olmaz, böyle kırmızı kart olmaz. Daha önce de söyledik. Bu ligde sadece 3 takım oynayacaksa, o zaman 3 takım devam etsin. Yazık, günah, ayıp denen bir şey var. Yeter ya, yeter" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...