DSP liderinden CHP'nin "birleşelim" çağrısına cevap

/ Kaynak: AA
DSP liderinden CHP'nin "birleşelim" çağrısına cevap

Politika Haberleri  / AA

DSP Genel Başkanı Türker, birleşme çağrısında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Kendisi eğer ki başbakan olmak istiyorsa oturup konuşalım, solda birleşmek için bir platform oluşturalım" dedi. Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in adının verildiği Manisa'nın Turgutlu ilçesi girişindeki meydanın açılış törenine katılan Türker, gönüllerinden eksik etmeyecekleri, Türk siyasetinin temiz ve dürüst lideri Ecevit'in adını meydana verenlere teşekkür etti.

Türker, bir gazetecinin "CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun birleşme çağrısı" hakkındaki görüşlerini sorması üzerine, "Kendisi eğer ki başbakan olmak istiyorsa oturup konuşalım, solda birleşmek için bir platform oluşturalım ama kendisinin mutlaka başbakan olmak istemesi gerekir. Biz geçmişte de sağ sol gözetmeksizin koalisyonlarda yer aldık. Önemli olan bu milletin hayrına bir şeyler yapmaktır. Şu anda iktidar sıkıntısı vardır halkımızda. Bunu ortadan kaldırmak için tekliften önce kim ne istiyor, ona bakmak lazım" diye konuştu.

"İDAM DEĞİL, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET"

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Türker, şunları dile getirdi:


"Özgecan'a kıyanlar ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmalıdır. Bu olaya neden olanları kınıyorum. En ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun en ağır cezası da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. Bazı bakanların dediği gibi idam cezası değil. Bu olayda teselli bulmamız gereken şey kadınların başkaldırışıdır. İnşallah bu başkaldırı, yaşam tarzının değiştirilmesine katkı olur. Özgecan'ı bu yönüyle tacize uğramış genç hanım olarak değil, ileride kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasında, yeni yaşam tarzının oluşmasında demokrasi şehidi olarak değerlendirmek lazım."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...