Bahreyn'in askeri uçakları Ürdün'de

Bahreyn'in askeri uçakları Ürdün'de

DÜNYA Haberleri

Bahreyn, terörle mücadelede uluslararası çabalara katılmak üzere Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarının Ürdün'e ulaştığını bildirdi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan açıklamada, Bahreyn savunma gücünün katılımının, "Ürdün ve Bahreyn arasındaki ortak ikili savunma işbirliği çerçevesinde ve ortak Arap savunma anlaşmasına istinaden" gerçekleştiği ifade edildi.
Söz konusu adımın, "Bahreyn'in, teröre karşı attığı adımlar ve aldığı önlemlerde Ürdün'e destek verdiği" anlamı taşıdığı belirtilen açıklamada, Bahreyn güçlerini, Ürdünlü üst düzey yetkili ve subayların karşıladığı kaydedildi.
Bahreyn Savunma Kuvvetleri dün, uluslararası koalisyonun teröre karşı mücadelede sarf ettiği çabalar çerçevesinde, Ürdün'ü destekleme kararı aldığını açıklamıştı.
Kararla ilgili ilk yorumu yapan Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi, Bahreyn'in bu tavrını iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendireceğini belirtmişti.
IŞİD terör örgütü, ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonda görev yapan Ürdünlü pilot Kesasibe'nin, demir kafese konularak yakılması görüntülerinin yer aldığı kaydı, 3 Şubat Salı günü yayımlamış, Ürdün de bir gün sonra sabaha karşı "IŞİD ve El Kaide mensubu olmaktan" yargılanan Sacide er-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi idam ettiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...