ABD, 21 Mısırlı'nın öldürülmesini kınadı

ABD, 21 Mısırlı'nın öldürülmesini kınadı

DÜNYA Haberleri

ABD, terör örgütü IŞİD tarafından Libya'da 21 Mısırlının öldürülmesini kınadı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Libya'da IŞİD yanlısı teröristler tarafından 21 Mısır vatandaşının alçakça ve korkakça öldürülmesini kınıyor" ifadesi kullanıldı.
Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, kurbanlarının yasını tutan Mısır halkına ve hükümetine yönelik desteğe de değinildi. Açıklamada, şunlar bildirildi:
"IŞİD'in gaddarlığı sınır tanımıyor. Din, mezhep veya etnik köken ile sınırlandırılmamış. Bu masum insanları kasten öldürme, uluslararası toplumun IŞİD'e karşı birleşmesini daha da ateşleyen, Sina'da düzinelerce Mısırlı askerin öldürülmesi dahil bölge halkına yönelik IŞİD yanlısı teröristlerin işlediği birçok ahlaksız eylemlerin sadece en sonuncusudur."
Saldırının, Libya'da çatışmalara acilen siyasi çözüm gereksinimini bir kez daha vurguladığı kaydedilen açıklamada, Libya halkının terör eylemlerini güçlü şekilde reddetmesi çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un, Libya için ulusal birlik hükümeti çağrısına ve ülkede siyasi çözümün geliştirilmesine yardım edecek çabalarına güçlü şekilde destek verildiği belirtildi.
Libya'da 12 Şubat'ta kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin IŞİD militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler dün yayınlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...