17 Paralel polise daha tutuklama

17 Paralel polise daha tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Emniyet görevlilerinin tutuklandığı soruşturmanın kararında, paralel yapıdan silahlı ''Fethullah Gülen örgütü" olarak bahsedildi.

Paralel yapıya yönelik "yasadışı dinleme" soruşturmasında 12 şehirde gözaltına alınan 21 polisten, 17 'si dün tutuklandı. Aralarında eski Emniyet amiri Gafur Ataç'ın da bulunduğu tutuklular Metris Cezaevine sevk edilirken, diğer 4 polis serbest kaldı. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği tutuklama kararında, şüphelilerin örgütlü bir suç işledikleri belirtilerek, yapılanmadan ''Fethullah Gülen örgütü" diye bahsedildi. Kararda söz konusu örgütün yapısı da anlatıldı. Yapıda lidere doğrudan bağlı, 'Tayin heyeti', 'İstişare kurulu', 'Mollalar grubu' ve 'Meclis' olarak adlandırılan birimlerin yer aldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu dâhil birçok kişinin kanunsuz dinlenildiğinin ifade edildiği kararda, ''Bu örgütün asıl amacı Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmektir" denildi. Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı da hatırlatılarak, şüphelilerin emniyette görev ifa etmeleri sebebiyle zaten silahlı bir güç oldukları, tespit edilen şüphelilerin eylemlerden sorumlu oldukları vurgulandı. Örgütün önemli hedefinin legal ve illegal dinleme, izleme, raporlar ile elde ettiği bilgileri, tehdit ve şantaj olarak kullandığı da verilen kararda geçti.

TEPKİ GÖSTERDİLER
Polislerin avukatlarından Ömer Turanlı müvekkillerinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Turanlı, tutuklama kararlarının haksız gerekçelere dayandığını iddia ederek, "Hukuk yok ama biz yine de hukuk diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...