Özgecan simge oldu! 'Seferberlik ilan ettik o eller kırılacak'

Özgecan simge oldu! 'Seferberlik ilan ettik o eller kırılacak'

GÜNDEM Haberleri

Kadına şiddete savaş açan Davutoğlu, "Eşimle birlikte kapsamlı bir seferberlik ilan ettik. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesiyle ilgili, "Bacılarıma hitaben söylüyorum, size uzanan el, bizim yüreğimizde atom bombası etkisi yapar" dedi. AK Parti Antalya İl Kadın Kollarının 4. Olağan Kongresine katılan Davutoğlu, konuşmasının önemli bir bölümünü yakılarak öldürülen Özgecan Aslan'a ayırdı. Davutoğlu, kadın kolları kongresini büyük bir coşku ve heyecanla yapmak isterken Özgecan Aslan adlı genç kızın Mersin'de hunharca bir şekilde katledilmesiyle yüreklerinin dağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Özgecan kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum. Bu hunharca saldırı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert bir şekilde müdahalede bulacağına inanıyorum. Annesi muhterem Songül Hanım ile telefonla görüştüm, taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz."
Eşi Sare Davutoğu ile kadına yönelik şiddet konusunda kapsamlı bir seferberlik başlattıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, partililerin de buna eşleriyle birlikte katılmalarını istedi. Davutoğlu, "Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için kadınlarımız seslerini yükseltmeli, ayağa kalkmalı. Hep beraber söyleyelim, kadına uzanan eller kırılsın, kırılacak inşallah. Hepiniz bu konuda çalışacaksınız" dedi. Solonda bulunanları Özgecan Aslan ve şiddet mağduru tüm kadınlar için Fatiha okumaya davet eden Davutoğlu, "Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için Antalya'dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. Bugün Antalya'da gençlik merkezi açıyoruz, bu merkezin adını Özgecan Aslan koyacağız" diye konuştu.
Salondakilerin "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları üzerine Davutoğlu, şöyle konuştu: "Özellikle erkeklerin bu sloganı yaymasını istiyorum. Bu elleri kıracağız, bu elleri kıracağız. Rahmetli anam derdi ki, 'erkeğin kötüsü kadına el uzatır, kadının kötüsü de çocuğa'. Biz kadınlarımızı da çocuklarımız da koruyacağız, bu kültürü yaygınlaştıracağız inşallah."
Davutoğlu, 6284 Sayılı Kanunla Türkiye'de kadına ve çocuğa karşı şiddeti konusunda en kararlı tutumu sergilediklerini anımsatarak, AK Parti iktidarları olarak yaptıkları yasal değişikliklerle kadınlara pozitif ayrımcılığı getirdiklerini söyledi. Türkiye'de 2002'de sadece 11 kadın koruma merkezi varken, bu sayının 131'e yükseltildiğini bildiren Davutoğlu, "283 kadınımız koruma altındaydı, şuanda 3 bin 382 kadınımız. Elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. 1991-2002 arasında kadın koruma merkezlerinden istifade edenlerin sayısı toplam 5 bin 482'ydi. Şimdi ise 2002-2015 yılları arasında 72 bin 435 kadınımıza koruma sağladık" diye konuştu.
Özgecan simge oldu! 'Seferberlik ilan ettik o eller kırılacak'
KADIN CİNAYETLERİ İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
Canımızdan bir parça koptu
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın, öldürerek yakılmasına ilişkin kadına yönelik cinayetle mücadele için seferberlik çağrısında bulundu. Konya'da Suriyeli sığınmacı çocukları kıyafet dağıtım töreninde katılan Davutoğlu, öncelikle Özgecan için 'Fatiha' okuttu. Yaşanan vahşetin yürekleri yaktığını söyleyen Davutoğlu, "Özgecan'ınımız canımızdan kopan bir parça oldu. Okuduklarımıza inanmak istemedik. Duyduklarımızın gerçek olmaması için dua ettik. Tek tesellimiz faillerin hemen emniyet mensupları tarafından bulunup adalete teslim edilmesi oldu. Şimdi hep birlikte çevremize, yakınlarımıza, uzaklarımıza her şeyden önce kendimize bakma vakti. Bu acıların yaşanmaması, hepimizin yüzünü öne eğdiren bu insanlık dışı cinayetleri dur diyebilmek için seferberlik başlatma vakti" diye konuştu. nbsp;
Özgecan simge oldu! 'Seferberlik ilan ettik o eller kırılacak'
ERDOĞAN'IN KIZLARINDAN ANLAMLI ZİYARET
Özgecan'ın katillerinin peşini bırakmayacağız
Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan'ın ailesine başsağlığı diledi.
Mersin'de vahşice katledilen 20 yaşındaki öğrenci Özgecan Aslan, bütün Türkiye'yi ağlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece Özgecan'ın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Dün de Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, acılı anne Songül Aslan'ı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyarette Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz da hazır bulundu. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Songül Aslan, şöyle konuştu: "Melek yüzlü kızım benim, canilerle mücadele etmiş. Ne zorluklarla büyüttüm onu ben. Ona 'eline, diline sahip ol' derdim. Namusunu korumak için kendini feda etmiş. Bunların cezalarını en şiddetle çekmesini istiyorum. Düşündükçe deli oluyorum." Annenin konuşması sırasında onu sakinleştirmeye çalışan Esra Albayrak, "Allah sabır versin" dedi. Sümeyye Erdoğan da, "Senin her zaman yanında olacağız" ifadesini kulandı. KADEM Başkanı Yılmaz ise, anneye şunları söyledi: "Songül hanım, hiç merak etmeyin. Kadınlar olarak canımızla başımızla o vahşinin en ağır şekilde ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Asla bu işin peşini bırakmayacağız." Daha sonra basına kapalı devam eden ziyarette, Kur'an-ı kerim okundu. Erdoğanlar'dan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da aileyi ziyaret etti. nbsp;
Özgecan simge oldu! 'Seferberlik ilan ettik o eller kırılacak'
Levyeyle son darbeyi vurdum, sonra yaktım
26 yaşındaki Suphi Altındöken, Türkiye'yi gözyaşına boğan vahşeti soğukkanlılıkla anlattı. nbsp;
Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın gözaltındaki katil zanlısı Suphi Altındöken'in jandarmada verdiği ifadeler kan dondurdu. 26 yaşındaki minibüs sürücüsü, o anları şöyle anlattı: "Özgecan ile kız arkadaşını Tarsus'taki AVM önünden aldım. Diğer kız yolda indi. Özgecan 'Mersin'e gideceğim' dedi. Ben D-400 karayolu yerine Hal Kavşağı'ndan otoban istikametine gittim. Özgecan ters yöne gittiğimi geç fark etti, bağırmaya başladı. Ben de biraz gittikten sonra aracı kenarda durdurdum, tecavüz amacıyla saldırdım. Boğuşmaya başladık. Bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnaklarıyla da yüzümü parçaladı. Çok istememe rağmen direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bir anda kendimi kaybettim. Bıçağımı rastgele sallamaya başladım. Sinirden kaç defa sapladığımı hatırlamıyorum. DNA testinde delil bırakmamak için de iki elini bileklerinden kestim. Hemen ölmeyince levyeyle kafasına defalarca vurmaya başladım. Öldükten sonra da aracın içerisine gizlediğim cesetle tekrar Tarsus şehir merkezine geldim. Babamı ve arkadaşımı alarak cesedi yaktık. Gömmeye zamanımız yoktu." nbsp;

TUTUKLANDILAR

Suphi Altındöken, babası Necmettin A. ve arkadaşı Fatih G. dün akşam Tarsus Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılığın ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Suphi Altındöken "canavarca hisle öldürme" diğerleri de "suça yardım ve yataklıktan" tutuklandı. nbsp;


Bakan Bekir Bozdağ:
Özgecan Aslan'ı hunharca öldüren insanlıktan çıkmış insan suretindeki bu canavarları lanetliyorum. Davayı yakından takip edeceğiz. Bu katiller, hak ettikleri en ağır cezayı alacak. nbsp;

MHP Lideri Bahçeli:
İnsan suretindeki yaratıklar mazlum kızımızın gün yüzünü çok az görmüş işkencelerle kanını döktü. Bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kafi gelmez. Çünkü hiçbir söz kızımızın yaşadıklarını ve canileri tarif etmez, edemez.


CHP?Lideri Kılıçdaroğlu:
Ne kadar üzülsek de sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu tür travmaların aslında bir toplumu kendisine geri getirmesi gerekir.

Mersin İdmanyurdu oyuncuları maç öncesi ısınmaya Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıktı. Tişörtte "Özgecanımız yandı, başka canlar yanmasın. Kadın istismarına hayır" yazısı yer aldı.

Hüda Par Lideri Yapıcıoğlu:
Vahşet kelimesi bunu izah etmeye yetmeyebilir. Fıtratından uzaklaşan insanın neler yapabileceğinin son örneklerinden bir tanesi sadece. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...