Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin bu akşamdan itibaren çok soğuk ve kar yağışlı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor.

nbsp;Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin bu akşamdan itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yarın Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan yerlerde yağış beklendiği bildirildi.


Açıklamaya göre, yağışlar, iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması bekleniyor.Salı günü Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile İç Ege ve Göller yöresinde görülecek yağışlar genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde ise yağmur şeklinde olacak.


Kar yağışı, Çarşamba ve Perşembe günleri Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde devam edecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde görülecek.Kar yağışı, Salı ve Çarşamba, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacak. Yağışlı sistemin, Cuma günü doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı Salı gününden itibaren kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek.


Rüzgar; yarın akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve Çarşamba günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Açıklamada, kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları ile hissedilir derecede azalacak hava sıcaklığına karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...