IŞİD'in yeni hedefi İtalya!

/ Kaynak: AA
IŞİD'in yeni hedefi İtalya!

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD'in yayınladığı 21 Mısırlının öldürülmesiyle ilgili video kaydının, İtalya'ya yönelik tehditler içerdiği bildirildi.

Terör örgütü IŞİD'in, Libya'da 21 Mısırlının öldürmesine ilişkin yayınladığı video kaydının, İtalya'ya yönelik tehditler içerdiği belirtildi.
İtalyan basınına yansıyan haberlerde, IŞİD tarafından yayınlanan videoda, "Bizi, önce Suriye'de bir tepe üzerinde gördünüz. Şimdi, Roma'nın güneyinde… Libya'dayız" ifadelerinin olduğuna dikkat çekildi.
Libya'da ilerleyişini sürdüren IŞİD'in, İtalya'ya yönelik tehditkar sözleri, ülkede bir numaralı gündem oldu. İtalyan haber kanalları ve gazeteleri, konuya ilişkin haberi, "IŞİD, İtalya'yı tehdit ediyor" başlığıyla ilk sıradan duyurdu.
-Muhalefetten hükümete Libya desteği-
IŞİD'in Libya'daki ilerleyişine önceki gün dikkati çeken ve ülkesinin Birleşmiş Milletler'den çıkacak bir kararla bu ülkede terörizm tehdidini önlemek için müdahaleye hazır olduğunu duyuran İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'ye, muhalefetten destek geldi.
Muhalefetteki Forza Italia (İtalya İleri) partisinin lideri Silvio Berlusconi, hükümetin Akdeniz'de sorumluluk alma politikasını memnuniyetle karşıladıklarını ve bu konuda atılacak askeri adımlar da dahil parlamentoda gereken desteği vereceklerini belirtti.
Bir diğer muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi de "hükümet gibi, bir şeyler yapmak gerektiği düşüncesini paylaştığını" kaydetti.
Libya'daki gelişmelerle ilgili Dışişleri Bakanı Gentiloni'nin, perşembe günü parlamentoyu bilgilendireceği açıklandı.
Bu arada, dün itibarıyla Libya'nın başkenti Trablus'taki büyükelçiliğini kapayan İtalya, büyükelçilikte görevli personel ile bu ülkede çalışan 60 kadar İtalyan vatandaşını deniz yoluyla Sicilya adasındaki Augusta Limanı'na taşıdı.
IŞİD, daha önce de "Dabiq" isimli yayın organının kapağında, Roma'nın komşusu Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'na bayrağının dikildiğini gösteren bir fotomontaja yer vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...