Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Özgecan çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Özgecan çıkışı

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müteahhitlik hizmetleri ödül töreninde konuştu

nbsp;Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otelde düzenlenen Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Çalışan, koşturan, terleyen bir Cumhurbaşkanı olacağım dediğim zaman birileri buna karşı çıkıyor. Oturarak başarı sağlanabilir mi? Elbette çalışacağız, elbette koşturacağız, elbette terleyeceğiz" ifadelerinin kullanarak, "Oturdukları yerden siyaset yapmaya, oturdukları yerden muhalefet yapmaya alışmış olanlar, bizim tavrımızı yargılıyorlar. Halbuki asıl eleştirilmesi, asıl garip karşılanması gereken onların durumu. Proje desen, proje yok. Vizyon desen, vizyon yok. Hayal desen, o bile yok. Çalışma, gayret zaten hiç yok. O zaman bu millet sana niye ülkeyi teslim etsin, niye geleceğini emanet etsin" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Otobüste teröristler tarafından diri diri yakılan kızımız için ses çıkarmayanlar, eylem sırasında ölenler için Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalıştılar. Bunlar kendi ülkesine, kendi milletine, kendi insanının değerlerine, kültürüne o kadar uzaklar ki geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Bunum bizim kültürümüzdeki yeri nedir? Adeta sanki o ölümden zevk alıyor, bu anlama gelir."

Özgecan'ın öldürülmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ile ilgili olarak da "Bu alçaklığın, bu canice, vahşice yapılan bu katlin failleri yakandı. İnşallah hakkettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum" dedi.

"Tüm dünyanın vicdanına sesleniyorduk"
Erdoğan, "Davos'ta one minute dediysek bundan dolayı dedik. Sadece İsrail'e değil, dünyadaki tüm mazlumlara sahip çıkma adına bunu yaptık. Amerika'da evlerinin içinde alçakça katledilen Suriye Türkmeni kardeşlerimiz için Sayın Obama'ya neredesin başkan derken, aslında tüm dünyanın vicdanına sesleniyorduk, derdimiz buydu" ifadelerini kullandı.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...