Polisten Özgecan protestosu

/ Kaynak: AA
Polisten Özgecan protestosu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan için biraraya gelen kalabalığa polis genç kızın resmini dağıttı.

Çağ Üniversitesi psikoloji bölümü ve farklı fakültelerdeki arkadaşları, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıfta toplandı.Arkadaşları, son olarak İngilizce dersi aldıkları sınıftaki sıraya Aslan'ın fotoğrafını koydu, öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri karanfil bıraktı. Arkadaşları, Aslan için sınıfa bırakılan taziye defterine duygularını yazdı. Sınıfta, zaman zaman "Yasta değiliz, isyandayız", "Özge için adalet için" şeklinde slogan atıldı. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Aslan'a üniversitede en son gördüğü İngilizce dersine giren öğretim görevlisi İrina Mart, olaydan üzüntü duyduğunu söyledi. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Kadına şiddetin her ülkede görülebildiğini ifade eden Mart, şöyle konuştu. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Bu sadece Türkiye'de olmuyor, her yerde yaşanabiliyor. ABD'de, Ukrayna'da... Kadına karşı şiddet her yerde var. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım. Burada 20 kişilik çok güzel bir öğrenci gurubu vardı. 18'i kız, 2'si erkekti. Kızlar birbiriyle çok güzel anlaşıyordu. Ders, neşeli ve güzel olsun diye ben sürekli şaka yapmaya çalışıyordum. Özgecan, sakin şekilde oturup, dersi dinlerdi. Çok saygılı ve güzel biriydi."

ARKADAŞLARI ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ nbsp; nbsp;
"Suçluların en ağır cezaları almasını istiyoruz"
Aslan'ın arkadaşlarından İlkim Esendemir de Özgecan'ı "melek gibi" diye tanımladı. Aslan'ın hiç kimseyle polemiği olmadığını vurgulayan Esendemir, "Kimseye zararı yoktu. Sınıf olarak da ülke olarak da tek isteğimiz, suçluların hapse kapatılmaması, en ağır cezayı almaları. Kimse bu acıyı bir daha yaşamasın, sadece yakınları değil, herkes korkuyor" diye konuştu.
Ayçin Göze de herkesin buraya bir amacı olduğu için geldiğini belirterek, "Bir hayalimiz ve idealimiz va rdı. Tabi ki onun da vardı. Özgecan'ın hayallerini elinden alanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Beyza Çaylı da arkadaşının psikolog olmak istediğini dile getirerek, "Adını duyuracağını söylerdi, duyurdu ama kötü duyuldu. Adı duyulmasaydı keşke. Suçluların en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın" şeklinde konuştu
Suay Özeroğlu da Aslan'ın sessiz, sakin biri olduğunu aktararak, "Kimseye zararı olmazdı. Hep gülerdi, onun üzgün olduğunu hiç görmedik. Üzgün olsa da dışarı yansıtmazdı. Bu işin arkasını bırakmayacağız" dedi.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...