Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özgecan'ın babasından ibretlik sözler

/ Kaynak: AA
Özgecan'ın babasından ibretlik sözler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın babası ve annesi, duygularını anlattı.

Baba Mehmet Aslan, taziye çadırında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerinde, adaletin yerini bulmasını istediklerini söylediğini anlattı.
Erdoğan'ın kendilerini arayarak onurlandırdığını belirten Aslan, "Kendileri, kızımın başına gelen bu vahim olaydan dolayı sabır ve metanet diledi. Kendilerine çok teşekkür ediyor, şükran ve minnet dileklerimi sunuyorum" dedi.
Aslan, görüşmeden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bizim devlet büyüklerimizden talebimiz olmaz. Kendisinden istediğimiz tek talep, adaletin tecelli etmesi. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu kadar güzel insanlarımızın olduğu bu memlekette takdiri ilahi, yük bize yüklendi. Bu yükü milyonlarca insan paylaşıyor. Bu yükü paylaşmakla kalmayalım, aynı zamanda barışın, mutluluğun, huzurun ve güvenin temin ve tesis edilmesi için de elimizden geldiğince çalışalım."
Anne Songül Aslan da adaletin yerini bulmasını istediğini belirterek, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.
Başka ailelerin canının acımamasını isteyen Aslan, bir gazetecinin, "Zanlıların idam edilmesini istiyor musunuz" sorusu üzerine, "Evet, istiyorum. Gereken cezayı bulsunlar, bu katliamı yapanlar idam edilsin" dedi.
Bu konudaki görüşleri sorulan baba Mehmet Aslan ise caydırıcı olması açısından idam cezasının gelmesi gerektiğini ancak bunun da çözüm olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Her insanın peşine bir jandarma takılamayacağına göre, her insanın vicdanı kendi jandarması olacak. Kendi nefsini kontrol etmeyi bu insanların öğrenmesi gerekiyor. Bu insanlar kimin, kendilerine kötülük yaptırdığının farkında değiller mi, bilmiyorum. Kötülüğü insan yapmıyor, içerisindeki çirkin mahlukat yaptırıyor. Güzel olanı seçelim, güzel olanı tercih edelim. Henüz barış varken güzele teslim olalım."
Öte yandan, 20 yaşındaki genç kızın Çağ Üniversitesi'nden arkadaşlarının ziyareti sırasında Aslan ailesi duygu dolu anlar yaşadı. Anne Aslan, kızının arkadaşlarına sarılarak, teşekkür etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...