Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad Türkmen bölgesini vurdu: 33 kişi hayatını kaybetti

Esad Türkmen bölgesini vurdu: 33 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Esad rejiminin İdlib kırsalına yönelik saldırısında ölü sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi.

Vezir, rejimin dün İdlib kırsalına yönelik başlattığı yoğun saldırıların bugün de sürdüğünü söyledi.
Saldırılarda Cebel Ekrad ve Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nin de hedef alındığını anlatan Vezir, "Dünden bu yana bölge, hava ve karadan ağır bombardıman altında. Sivillerin yaşadığı köyler hedef alındı. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Şu an saldırılarda ölü sayısı 33'e yükseldi. Bunların tamamı sivil. Avrupa'da 3 kişinin ölümü için ayaklanan insanlık, Suriyeliler için neden tek kelime etmiyor" diye konuştu.
Suriye'de uluslararası toplumun ömür boyu yakasını bırakmayacak insanlık suçlarının işlendiğini ifade eden Vezir, bu durumun "dizi film" gibi sadece izlendiği görüşünde bulundu.
Bölgede ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını aktaran Vezir, saldırıların durdurulmasına yönelik uluslararası camianın harekete geçmesini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...