Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Danimarka Başbakanı: 'Bu Batı ile İslam arasında bir savaş değil'

Danimarka Başbakanı: 'Bu Batı ile İslam arasında bir savaş değil'

DÜNYA Haberleri

Danimarka Başbakanı Schmidt: 'Bu müslümanlarla gayrimüslimler arasındaki bir savaş değil'

Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, haftasonu başkent Kopenhag'da düzenlenen terör saldırıları ile ilgili olarak, ülkesinin daha da kenetlenmiş bir şekilde saldırıların etkisini atlatacağını söyledi.
Başbakanlık ofisindeki basın toplantısında konuşan Schmidt, demokrasiyi ve Danimarka'yı daima savunacaklarını belirterek, verdikleri mücadelenin İslam'a karşı değil, karanlık güçlere karşı olduğunu vurguladı. "Batı ve İslam arasındaki bir savaş değil bu. Bu, müslümanlarla gayrimüslimler arasındaki bir savaş da değil. Bu, her özgür bireyin karanlık bir ideolojiye karşı savaşı" diyen Başbakan Thorning-Schmidt, 22 yaşındaki zanlı Omar Abdulhamed El-Hussein'in herhangi bir terör örgütüne üye olduğu konusunda bir bilginin bulunmadığını söyledi.
Danimarka Başbakanı, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu'nun Paris saldırıları sonrasında olduğu gibi Yahudilere, İsrail'e dönmeleri yönünde çağrı yapması ile ilgili soruya ise, "Netanyahu ile dün konuştum. Yahudiler Danimarka'nın bir parçası. Onlar olmadan Danimarka eskisi gibi olamaz. Kimseye karışamam ancak benim düşünce bu" şeklinde cevap verdi.
- "Polis daha vahim olayları engelledi"
Polislerin büyük bir gayret göstererek daha vahim olayları engellediğine vurgu yapan Thorning-Schmidt, yaralanan polislerin durumunun iyi olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kopenhag'da geçen cumartesi günü karikatürist Lars Vilks'in organize ettiği toplantının yapıldığı yerde ve aynı gece yerel saatle 01.00 sıralarında bir sinagoga düzenlenen iki ayrı saldırıda toplam iki kişi hayatını kaybetmiş, beş polis yaralanmıştı. Danimarka polisi, saldırıların zanlısının vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...