Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demba Ba tarih yazıyor!

Demba Ba tarih yazıyor!

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor'u 3-2 yendiği maçta 2 gol atan Demba Ba, siyah-beyazlı formayla tarih yazmaya devam ediyor.

İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen Demba Ba, sezon başından itibaren attığı gollerle takımının önemli futbolcuları arasına girdi. Süper Lig, Avrupa kupası ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 3 kulvarda gollerini sıralayan Senegalli futbolcu, Avrupa'da geçmişte iz bırakan siyah-beyazlı takımın önemli futbolcularını geride bırakırken, unvanları da yavaş yavaş ele geçiriyor.

EN GOLCÜ YABANCI OYUNCU REKORUNA ORTAK
Demba Ba, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 13, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1, Avrupa kupalarında ise 8 olmak üzere toplam 22 gol atmayı başardı.

Maç başına 0,78 ortalama tutturan tecrübeli futbolcu, 2000-2001 sezonunda toplam 22 kez rakip fileleri havalandıran Nouma'nın rekorunu egale etti.

Senegalli oyuncu, görev alacağı karşılaşmalarda atacağı gollerle Beşiktaş'ın bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanını ele geçirmeye çalışacak.

QUARESMA'NIN REKORUNU KIRDI
Demba Ba, Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma'nın bir sezonda Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu rekorunu da ilk sezonunda ele geçirmeyi başardı.

"Kara Kartallar"ın UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı maçlarda şu ana dek 8 kez gol sevinci yaşayan Senegalli yıldız, Avrupa kupalarında 5 gol atarak, bir sezonda en çok gol atan futbolcu olan Quaresma'nın bu rekorunu da sonlandırdı.

Demba Ba, takımının Liverpool ile oynayacağı maçlarda atacağı gollerle bu performansını daha da geliştirmeye çalışacak.

HAT-TRICK YAPAN İLK BEŞİKTAŞLI
Çeşitli alanlarda Beşiktaş'taki unvanları yavaş yavaş ele geçiren Demba Ba, siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor.

Takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Hollanda'nın Feyenoord takımıyla İstanbul'da yaptığı ön eleme turu ikinci maçında rakip fileleri 3 kez havalandıran Demba Ba, nbsp; Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında bir maçta 3 gol atan ilk futbolcusu oldu.

Siyah-beyazlı futbolcu, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz'ın ardından Türk takımlarıyla "Devler Ligi" organizasyonunda bir maçta 3 gol atan futbolcular arasına da girdi.

EFSANELERİ GEÇTİ
Demba Ba, Avrupa'daki başarılarına bir yenisini ekleyerek Beşiktaş'ın bu kulvarda en golcü 4. oyuncu durumuna geldi.

Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında şimdiye kadar 8 kez gol sevinci yaşayan Senegalli oyuncu, 6'şar gollü Feyyaz Uçar ve Metin Tekin ile 7'şer gollü Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma'yı geride bıraktı. Demba Ba, önündeki iki Liverpool karşılaşmasında gol veya goller bulması halinde 9 gollü Daniel Gabriel Pancu'yu yakalayacak veya geçecek.

Senegalli futbolcu, Avrupa kupalarında 6 gol bulması halinde de Oktay Derelioğlu'nun 14 gollük rekoruna da ortak olacak.

LİGDE GOL KRALLIĞINDA DA İDDİALI
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'a 2 gol atan siyah-beyazlı oyuncu, gol krallığında da iddialı duruma geldi.

Ligde 13. golüne ulaşan Demba Ba, sezon sonunda bu alanda zirvede olması halinde Beşiktaş'ın bu alandaki hasretine de son verecek. Lig tarihinde fazla gol kralı çıkaramayan siyah-beyazlı takımda son olarak 2001-2002'de İlhan Mansız, 21 golle, yarışta Galatasaraylı Arif Erdem ile birlikte ilk sırada yer almıştı.

Demba Ba, sezon sonunda ligde gol kralı olduğu takdirde Beşiktaş'ın ilk yabancı gol kralı olarak da tarihe geçecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...