BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > ‘Sanayi devleri de gıdaya el attı’

‘Sanayi devleri de gıdaya el attı’

Yaşar Holding İcra Başkanı Hasan Denizkurdu, “Kendilerine sanayici sıfatı veren gruplar da tarıma dayalı sanayiye giriyor. Biz geleceği 30 yıl önce gördük” dedi



İSTANBUL - Yaşar Holding İcra Başkanı Hasan Denizkurdu, genç bir nüfusa sahip Türkiye’nin büyük bir pazar olduğunu, gıda sektöründeki rekabetin, AB süreciyle daha da hızlanacağını söyledi. Denizkurdu, “Bundan 30 yıl önce biz Türkiye’nin geleceği tarıma dayalı sanayidedir. Ve bizim stratejimiz budur dediğimiz zaman diğer gruplar ‘sütçülük, köftecilik, çorbacılık da ne oluyor, biz sanayiciyiz’ diyorlardı. Ama şimdi gördük ki, kendilerine sanayici sıfatını veren gruplar, (ben kimseyi eleştirmek istemiyorum), tarıma dayalı sanayiye girmek istiyorlar. Nerede ne kadar çok rekabet varsa, bu fiyat ve kalite açısından tüketicinin yararına olur.” dedi. Birinciliği bırakmayız Denizkurdu, Pınar’ın 9 çeşit mahalli köfteden oluşan yeni ürünlerinin tanıtımında yaptığı konuşmada, pazara yerli veya yabancı birçok grubun gelebileceğini vurgulayarak, “Bundan memnuniyet duyarız. Değerlerine sadık, kaliteli ve titizlikle üretilen ürünler dünyanın en büyük devleri gelse de, -ki geldi- sizi yarışta önde tutar. Biz bugüne kadar rekabeti yaşadık, bundan sonra da yaşayacağız. Biz birinciliği kimseye bırakmayız” dedi. Yeni ürünlere devam Denizkurdu, yeni ürünler çıkarmayı sürdüreceklerini vurgulayarak “Dünyada artık beslenme giderek insan hayatına sağlık katan bir araç olmaya başladı. Bu gelişmeyi görerek probiyotik ürünler üzerinde AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Probiyotik özellikleri yüksek birtakım ürünlerle piyasaya herkesten önce gireceğiz” dedi. Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz da Balkanlar ve Ortadoğu’ya dondurulmuş et ürünleri ihraç ettiklerini, yeni ürünlerden de ayda 100 ton satmayı hedeflediklerini vurguladı. > Mustafa Sezer Türkiye’nin köfteleri Pınar, ünü Türkiye’nin dört bir yanına yayılan farklı yörelere ait 9 çeşit köfteyi pazara sunuyor. 90 gün boyunca 7 bölgede 15 ilde 43 usta köfteci ile görüşülerek köftelerin hazırlandığını vurgulayan Yaşar Holding İcra Başkanı Hasan Denizkurdu, “Mahalli ve geleneksel lezzetlerimizi tüm Türkiye’ye sunuyoruz. Bir Erzurum’lu Tekirdağ köftesi, bir İzmirli Akçaabat köftesinin tadına bakabilecek. Ürünlerimiz tamamen orjinaline sadık bir şekilde hazırlandı. Bu yeni ürün gamımızdan oldukça umutluyuz. Küresel ölçekte de başarı önce geleneksel tadlara sahip çıkmakla olur” dedi. Pınar’ın yeni köftelerinden olan İnegöl, Tekirdağ ve Satır Marmara Bölgesi’nin ,Tire, İzmir ve Salihli odun köfteleri Ege Bölgesinin, Cızbız Köfte İç Anadolu Bölgesi’nin, Mangal Köfte Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, Akçaabat Köfte de Karadeniz Bölgesi’nin özelliklerini taşıyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 100141
    % 0.47
  • 5.2903
    % -0.78
  • 6.0238
    % -0.54
  • 6.9195
    % 0.02
  • 218.193
    % -1.07
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT