Barzani, Fransa Genelkurmay Başkanı ile görüştü

/ Kaynak: AA
Barzani, Fransa Genelkurmay Başkanı ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Fransa Genelkurmay Başkanı General Pierre de Villiers'i kabul etti.

Barzani'nin resmi konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmeyle ilgili IKBY Başkanlığı'nın resmi sitesinde bir açıklama yayımlandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, terörün evrensel bir tehlike olduğunu, teröristlerin fırsat buldukları her yerde vahşeti yaymaktan uzak durmayacaklarını, bu nedenle terörle mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
Terörle mücadelede yanlarında duran Fransa halkına ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a teşekkür eden Barzani, Irak ve Fransa'nın dost ülkeler olduğunu vurguladı. Peşmerge güçlerinin mücadelesi sayesinde terör saldırılarının durdurulduğunu belirten Barzani, IŞİD'in elindeki bin 500 kilometrekarelik alanı kurtarmayı başardıklarını dile getirdi.
Fransa Genelkurmay Başkanı General Pierre de Villiers'in de konuşmasında, "Terörle mücadele hepimizin ortak savaşıdır. Fransa ordusu, Peşmergeye yönelik eğitim ve yardımlarına devam edecektir. Terör örgütü IŞİD tamamen ortadan kalkana kadar söz verdiğimiz gibi Peşmergenin yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...