Togo ve Fildişi Sahili, Boko Haram'a karşı yardım çağrısında bulundu!

/ Kaynak: AA
Togo ve Fildişi Sahili, Boko Haram'a karşı yardım çağrısında bulundu!

DÜNYA Haberleri  / AA

Togo ve Fildişi Sahili devlet başkanları Boko Haram ile mücadele için ekonomik kalkınma çağrısında bulundu

Fildişi Sahili ve Togo devlet başkanları Boko Haram örgütüyle mücadele eden ülkelere desteğini yineleyerek daha fazla ekonomik kalkınma gerektiğini vurguladı.
Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, ülkeyi ziyaret eden Togo Devlet Başkanı Faure Gnassingbe ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Nijerya, Kamerun, Çad, Nijer ve Beninli kardeşlerimizin yanındayız" dedi.
Ouattara, Boko Haram ile daha iyi mücadele amacıyla bölge ülkelerinin kalkınmasının önemine dikkati çekti.
Terörle mücadele için ekonominin düzeltilmesinin ve yolsuzlukla savaşın gerekliliğini vurgulayan Ouattara, iyi bir ekonominin "umutsuzluk ve yoksulluktan" beslenen terörizmin yolunu keseceğini belirtti.
Ouattara, uluslararası toplumdan ekonomik büyümeyi ve kalıcı barışı desteklemesini istedi.
Togo Devlet Başkanı Gnassingbe de Boko Haram ile mücadelenin artırılması ve acil önlemler alınması çağrısında bulundu.
Gnassingbe, ekonomik büyüme olmadan kalkınmanın gerçekleşemeyeceğini ve yarın başka bir terör örgütünün ortaya çıkabileceğini söyledi.
Öte yandan Fildişi Sahili ve Togo devlet başkanlarının 3 işbirliği anlaşmasına imza attığı belirtildi.
Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da geçen ay düzenlenen Afrika Birliği zirvesinde, Boko Haram ile mücadele çerçevesinde asker, polis ve sivillerden oluşan 8 bin 700 görevliyi kapsayacak, merkezi Çad'ın başkenti N'Djamena'da bulunacak Çokuluslu Ortak Güç kurulmasında karar verilmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...