Yunanistan Maliye Bakanı: 'Daha iyi şartlar için müzakere devam edecek'

/ Kaynak: AA
Yunanistan Maliye Bakanı: 'Daha iyi şartlar için müzakere devam edecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: 'Ortalama bir Avrupalı için çok iyi bir neticeyi yakalamak için müzakere devam edecek'

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, borç müzakerelerinde Avro Bölgesi'yle görüş ayrılığına rağmen ortalama bir Avrupalı için en iyi neticeye varmak için müzakerelere devam edeceklerini söyledi.
Varoufakis, AB ekonomi ve maliye bakanları toplantısına girerken basına yaptığı açıklamada, "Bir sonraki adım sorumlu adım olacak. Avrupa, ortalama bir Yunan, ortalama bir Hollandalı ya da ortalama bir Alman için değil ortalama bir Avrupalı için en iyi neticeyi yakalamak için müzakereye devam edecek" ifadesini kullandı.
Varoufakis, "Başlangıçtaki anlaşmazlıklardan çok iyi ve onurlu bir çözüm oluşturmak için nasıl mütalaa etmemiz gerektiğini biliyoruz" dedi.
Hollanda Maliye Bakanı ve Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem ise şunları kaydetti:
"Umarım onlar (Yunanistan) mali programın uzatılması için başvururlar. Bunu yaptıklarında program içinde esneklik sağlayabiliriz. Elbette programın rayında kalıp kalmayacağına bakılarak siyasi önceliklerini programa koyabilirler. Bu Yunanistan'ın kararı, onlara davette bulunamayız ya da bunu yaptıramayız. Fakat birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu söyledik."
Avro Bölgesi maliye bakanlarının dünkü toplantısında diğer tüm ülkelerin bu yöndeki talebine rağmen Yunanistan, mevcut programın uzatılması için başvuruda bulunmayı reddetmişti. Dijsselbloem, bunun üzerine Yunanistan'ın cuma gününe kadar başvuru yapmasını bekleyeceklerini söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...