Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeybatısında Çad'dan gelen bir grubun düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Yerel yetkililer, Çad'dan gelen 60 kadar silahlı kişinin Çad ve Kamerun sınırındaki Ngaundaye kentine bağlı Lim kasabasına saldırdığını belirtti.
Yetkililer, saldırganların belediye başkanı yardımcısını öldürdüğünü ve Kamerun'daki Mbaimboum pazarına giden 10 Orta Afrikalı tüccarı yaraladığını, paralarını çaldığını söyledi.
Ülkede görev yapan BM Barış Gücü (MINUSCA) askerlerinin saldırının düzenlediği bölgeye gönderildiği ancak saldırganları yakalayamadığı açıklandı.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeybatısında son dönemde şiddet eylemleri arttı. Çad sınırındaki Nzakun kasabasında ay başından bu yana düzenlenen benzer saldırılarda 20'den fazla kişi yaşamını yitirdi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...