Kırmızı ışıkta durmak öldürüyor

Kırmızı ışıkta durmak öldürüyor

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, hava kirliliğinin her sene 7 milyon erken ölüme yol açtığını bildiriyor.

İngiltere'de Surrey Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, trafik ışıklarının olduğu yerlerde sürücü ve yayaların yüksek seviyede hava kirliliğine maruz kaldıklarını gösteriyor. nbsp;
Arabalardan salınan havayı kirleten parçacıkların solunum ve kalp hastalıklarına yol açtığı biliniyor. Trafiğin akıcı seyrettiği yerlere göre trafik ışıklarının bulunduğu bölgelerde bu parçacıkların 29 kat fazla olduğu belirlendi. İnsanlar trafik ışıkları bulunan yerlerde kirliliğin kaynağı olan egsoz borularına çok yakın oluyorlar.
Sürücüler, normalde yolculuğun sadece yüzde 2'lik kısmında trafik ışıklarında duruyorlar ama bu kısa süre, zararlı parçacıklara maruz kalmanın yüzde 25'ini oluşturuyor.
Trafik ışıkları güvenli yolculuk için şart olduğu için sürücülere aracın pencerelerini kapatmak, öndeki araçla mesafeyi mümkün mertebe uzak tutmak gibi tavsiyelerde bulunuluyor.
Dünya Sağlık Örgütü, hava kirliliğinin her sene 7 milyon erken ölüme yol açtığını bildiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...