Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'ndan Özgecan mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Özgecan mesajı

Politika Haberleri

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
Neden kadına önem vermiyoruz. Ölümü unuttuk, nasıl ceza vereceğiz onu tartışıyoruz. Asıl tartışılması gereken konu bu konuları nasıl engelleriz. İdam olsa ne olur. Sorun çözülecek mi? Bu bir kişinin sorunu değil. Yarı açık cezaevine döndü Türkiye. Kadın kaç doğum yapacak, nasıl doğum yapacak ona da karar verecekler, sokağa hamile kadın çıkmasın ona da karar kılacaklar.

"ÖZGECAN TOPLUMUN VİCDANI OLDU"
Eğer bunu toplumun zihnine şırınga ederseniz bu olayları önleyemezsiniz. Sanane kadının kaç çocuk doğuracağından, nasıl giyineceğinden… Özgecan toplumun vicdanı oldu. Biz ne söylersek söyleyelim ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum. Bütün kadınlar ayağa kalktı. Toplumun vicdanı rahatsız, kanıyor. Bu siyasal iktidar size nefes aldırmamaya ant içmiş bir iktidardır. Her şeye müdahale ediyorlar. 2002-15 döneminde 5406 kadın öldürüldü. Tam bir katliam.
Kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. İlgili bakan 'Kadına yönelik şiddet abartılıyor' diyor. Dünya Ekonomik Forumu diye bir kuruluş var. Kadınlarla ilgili istatistik yayınlıyorlar. Türkiye son 10 yılda 20 basamak geriledi. Kadınlar 20 basamak geriye itildi. Bu rakamlar uygar dünyanın rakamları. Ekonomik aktiviteye katılım açısından 140 ülke arasından 132'nci sıradayız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...