Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunma sanayine bedelli dopingi

/ Kaynak: AA
Savunma sanayine bedelli dopingi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bedelli askerlik başvurularından tahsil edilen parayla yaklaşık 100 modern tank veya 25 F-16 uçağı ya da 15 F-35 uçağı alınabilecek.

nbsp;Silah Sistemleri ve Askeri Doktrin Uzmanı Sami Atalan, bedelli askerlik başvurularından elde edilen 3 milyar 668 milyon liranın, Türk savunma sanayinde büyük projelerin hayata geçirilebilmesi için önemli bir kaynak olacağını bildirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 203 bin 824 kişinin bedelli askerlik imkanından yararlandığını ve bunun için 3 milyar 668 milyon 832 bin lira bedel ödendiğini belirtmiş, söz konusu paranın doğrudan Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na gönderileceğini ifade etmişti.
Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan "Modern Hava ve Kara Sistemleri Ansiklopedileri"nin de yazarı olan Atalan, söz konusu paranın savunma sanayi için çok büyük olmasa da ciddi rakam olduğunu söyledi. Bu parayla onlarca uçak, helikopter veya tank alınabileceğini dile getiren Atalan, daha da önemlisi, söz konusu miktarla bir çok önemli projenin başlatılabileceğini anlattı.
Bedelli askerlik başvurularından tahsil edilen parayla yaklaşık 100 modern tank veya 25 F-16 uçağı veya 15 F-35 uçağının alınabileceğini belirten Atalan, şunları kaydetti:
"Aynı şekilde, bu parayla 70 civarında Sikorsky helikopter de alınabilir ama bence daha önemli olan bu para, Türk savunma sanayinde büyük projelerin hayata geçirilebilmesi için önemli bir kaynak olacak. Örneğin; Altay tankı gibi 3 proje, Atak helikopteri gibi bir proje, MİLGEM gibi 5-6 projenin finansmanı bu parayla sağlanabilir. Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri kapsamında bir savaş uçağı üretme projesi var. Eldeki paranın uzun vadeli getirisini de hesaba kattığımızda, bu kaynakla bir savaş uçağının geliştirilmesi için gereken meblağ sağlanmış olur. Bu projeler, aynı zamanda savunma sanayi alanında Türkiye'yi geleceğe taşıyacak projelerdir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...