Alman Bakan: 'Yunanistan ne istediğini bilmiyor'

/ Kaynak: AA
Alman Bakan: 'Yunanistan ne istediğini bilmiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Yunanistan'ın mevcut mali programı isteyip istemediğine karar vermesi gerektiğini söyledi.

AB ekonomi ve maliye bakanları toplantısının ardından basına konuşan Schauble, "Yunanistan bu programı istiyor mu istemiyor mu seçimini yapmalı. Yunanistan ne istediğini bilmiyor görünüyor" ifadesini kullandı
Schauble, nasıl adlandırılırsa adlandırılsın herhangi bir mali programın gözetiminin üç kurum (AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF) tarafından yapılacağını sürekli söylediklerini belirtti.
Wolfgang Schauble, şöyle konuştu:
"Avrupalı mevkidaşlarımız kendi ülkelerinde ücretler ve emeklilik maaşlarının Yunanistan'dan daha düşük olduğunu ve bu durumu seçmenlerine izah etmek zorunda olduklarını dile getirdi. Herkes biliyor ki (Yunanistan'ın uyguladığı) program planlandığı gibi tamamlanmazsa zor bir durumla karşılaşılacak fakat bu aşamada spekülasyon yapmaya gerek yok."
Sadece Alman menfaatleri için değil Avrupa'nın menfaatleri için de çalıştığını ifade eden Schauble Avro Bölgesi'nde dayanışmanın hükümetler arasında olduğunu fakat alınan kararların meşruiyetinin ulusal meclislerde ve anayasal organlarda ortaya konulabilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...