Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye-Pakistan İş Forumu

/ Kaynak: AA
Türkiye-Pakistan İş Forumu

Ekonomi Haberleri  / AA

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif: 'Türk yatırımcılar için enerji, altyapı, kalkınma ve ticaret alanlarında büyük fırsatlar var.'

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan'da Türk yatırımcılar için enerji, altyapı, kalkınma ve ticaret alanlarında önemli fırsatlar olduğunu belirterek, "Pakistan ve Türkiye arasında tren yolu inşa etmek için anlaştık" dedi.
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Serana Otel'de düzenlenen Türkiye Pakistan İş Forumu'nda konuşan Şerif, Pakistan ve Türkiye'nin zor zamanlarında birbirine yardım eden iki kardeş ülke olduğunu söyleyerek, "Türkiye benim birinci vatanım derdim. Bugün sayın Davutoğlu, 'Pakistan benim birinci vatanım' diyerek, beni sevindirdi" ifadelerini kullandı.
Şerif, Türkiye'nin Pakistan'daki Aşiretler Bölgesi'nden göç edenlerin rehabilitasyonu için 20 milyon dolarlık yardımda bulunduğunu anımsatarak, Davutoğlu'na teşekkür etti.
Görüşmelerde ekonomi ve ticaret alanında önemli işbirliği konularının değerlendirildiğini belirten Şerif, "Pakistan ve Türkiye arasında tren yolu inşa etmek için anlaştık. Böylece bölgesel bağlantıyı, rüyadan gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız" dedi. Şerif ayrıca Pakistan-Çin ekonomik koridorunun da hayat geçirileceğini ifade etti.
- "Türk ekonomik alanı" teklifi -
Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar da forumdaki konuşmasında Türk firmaların inşaat alanındaki başarılarına değinerek, "Pakistan'da diledikleri yerde, Türk Ekonomik Alanı kurmayı teklif ediyorum. İki ülke birbirine bu şekilde katkı yapabilir" ifadelerini kullandı.
Pakistan Hükümeti'nin işadamlarına her türlü kolaylığı sağlamakta kararlı olduğunu belirten Dar, enflasyon oranı ve mali açığı azaltma yönünde kendilerine hedef koyduklarını söyledi. Son yıllarda daha fazla büyüme gerçekleştirdiklerini dile getiren Dar, "Türk kardeşlerimizi gelecekte yapılacak 4G ruhsat satışına katılmaları için davet ediyorum" dedi.
- "Reformların yansımalarından Türkiye yararlanacak" -
Pakistan Ticaret Bakanı Dastgir Khurramkhan ise Türkiye'nin Pakistan'ın en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu belirterek, karşılıklı ticaret hacmini artırmak istediklerini kaydetti. Khurramkhan, Pakistan'da son yıllarda yapılan reformlara işaret ederek, ekonominin geçmiş yıllara göre daha fazla büyüme gerçekleştirdiğini dile getirdi.
Reformlarla istikrarın sağlanarak daha fazla istihdam oluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Khurramkhan, "Reformların yansımalarından en fazla Türkiye yararlanacak. Yatırımlar için önemli fırsatlar sunuyoruz ve Türk yatırımcıların Pakistan'a daha fazla odaklanmalarını istiyoruz" dedi.
Özellikle enerji, altyapı, tekstil ve gıda sektörlerinde Türk yatırımcıların önemli fırsatlar bulabileceğini belirten Khurramkhan, "Halklarımızın yararı için bu işbirliğini geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Forumun ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Şerif, aynı otelde, birlikte kurdele keserek, Lok Virsa Milli Etnoğrafya Müzesi'ndeki Türkiye Salonu'nun temsili açılışını gerçekleştirdi.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...