Boko Haram, Biu'ya saldırdı: 9 ölü!

/ Kaynak: AA
Boko Haram, Biu'ya saldırdı: 9 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin Biu kentinde düzenlenen bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti.

Ortak Sivil Savunma Gücü üyelerinden Surajo Ali, "Patlamalardan sonra 9 cesedin ambulanslarla götürüldüğünü gördüm" dedi. Ali, askerlerin kargaşa içinde havaya ateş ettiğini, insanların telaşla kurbanları kurtarmak için olay yerine doğru koştuklarını söyledi.
Kentteki bir hastanenin yetkilisi de patlamanın meydana geldiği yerden hastaneye 9 ceset getirildiğini doğruladı.
Biu kentinin dışındaki bir askeri üssün kontrol noktalarına da saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, 2 kişinin askeri üssün yakınında bulunan bir araçtan inerek, kontrol noktalarına patlayıcılar attığını bildirildi.
Biu kentinde yaşayan Auwalu Rahmanu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kontrol noktalarındaki askerlerin militanlara karşılık vererek araca ateş açtığını, aralarında militanların da bulunduğu 8 veya 9 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Biu kentinde, geçen hafta içinde yine pazar yerinde düzenlenen bir intihar saldırısı sonucu 8 kişi ölmüş, 32 kişi de yaralanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...