BBP Genel Başkanı Destici, Özgecan'ın ailesine taziyede bulundu

/ Kaynak: AA
BBP Genel Başkanı Destici, Özgecan'ın ailesine taziyede bulundu

GÜNDEM Haberleri  / AA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine taziyede bulundu.

Destici, evin önünde kurulan taziye çadırında anne Songül ve baba Mehmet Aslan'a başsağlığı diledi. Sözün bittiği yere gelindiğini belirten Destici, ailenin metanetli durduğunu, kendisinin aynı sabrı gösteremeyeceğini söyledi.
Özgecan'ın şehit mertebesinde olduğunu ifade eden Destici, "Bu olay inşallah bazı tedbirlerin alınmasına vesile olur" dedi.
Baba Aslan da bütün Türkiye'nin bu olay sonrası birleştiğini, Erzurum'dan arayan bir kişinin "Allah o meleği kendisi için yaratmış. Onu kendi cennet bahçesine aldı" dediğini anlattı.
Kızının birleşmeye ve bütünleşmeye vesile olduğunu aktaran Aslan, "Allah'ın hikmetine sual olunmaz" dedi.
Allah'ın takdir etmiş olduğu bir şeyin önüne hiç kimsenin geçemeyeceğinin altını çizen Aslan, şöyle konuştu:
"Olay artık bizlikten çıktı. Bütün insanlığın meselesi haline geldi. Bu bir kurtuluş vesilesi, güzelliklerin, mutluluğun, güvenliğin, barışın tüm Türkiye'de ve tüm dünyada tesis ve temin edilebilmesi için bir vesile olabilir. Anadolu, her karışında kefensiz yatan şehitlerle dolu. Benim yavrum onlardan da çok üstün değil ama takdiriilahi bu şekilde tecelli etti. Anadolu Nuh'un gemisi gibidir. Bu geminin kapısı açılmıştır. Bu gemiye bu vesileyle içinde sevgi, hoşgörü, güzellik taşıyan herkes alınacak, direnenler geride kalacak. O direnenlerin başına da benim meleğimin başına gelenler gelebilir. Sadece melekleri yasalarla korumak mümkün değil. Yasaların, vicdanların içerisinde çalışıyor olması gerekiyor. Vicdanların içinde bir şeyler çalışmıyorsa hiçbir yasa kar etmez."
Destici de vicdanların harekete geçirilmesinin yanı sıra adaletin tesisi için hak edilen cezanın verilmesinin önemli olduğunu belirterek, bu tarz durumlarda idam cezası verilmesi gerektiğini söyledi.
Baba Aslan ise "Çocuğumun üzerinden herhangi bir idam çıksın, ben onlara karışmıyorum. Bu geminin illaki Allah'ın takdir etmiş olduğu bir kaptanı vardır. Allah'ın lütfu, ihsanı olmadan bu geminin başına hiç kimse geçemez. Takdir edilmiş olan kaptan ve gerekli görevlilerin en güzelini, en iyisini yerine getireceklerinden hiç şüphem yoktur" dedi.
Destici, ziyaret sonunda Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...