Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin yeni savunma bakanı göreve başladı

/ Kaynak: AA
ABD'nin yeni savunma bakanı göreve başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Carter, Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın huzurunda yemin ederek eski Bakan Chuck Hagel'dan görevi devraldı.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen yılın Aralık ayında Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın istifasının ardından yerine Carter'ı aday göstermişti.
ABD Senatosu da, Carter'ın Savunma Bakanlığına getirilmesini geçtiğimiz Perşembe günü onaylamıştı. Senato'da yapılan oylamada, 5'e karşı 98 oyla Carter'ın göreve atanması kararı çıkmıştı.
Carter, göreve başlamasının ardından da Savunma Bakanlığı çalışanlarına yönelik bir mesaj yayımladı. Mesajında zorlu bir dönemde bulunduklarını belirten Carter, "Liderlik ve odaklanma isteyen zorlu dönemlerden geçiyoruz" ifadesini kullandı.
Carter, ABD Başkanı'nın ülkesini koruması için mümkün olan en iyi ulusal güvenlik kararlarını kendisinin almasına yardımcı olmalarının yanı sıra Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da devam eden kargaşada, Afganistan'da süregelen savaş, Asya-Pasifik bölgesindeki gerilim, kitle imha silahlarının yaygınlaşmasını önleme ve siber güvenlik alanındaki tehdidin de öncelikleri arasında bulunduğunu belirttiği mesajında, "Sizleri tehlikeli ortamlara gönderirken en iyi refleks ve azami özen göstererek karar almaya ant içiyorum. Çünkü bu benim savunma bakanı olarak en büyük sorumluluğum" ifadesine yer verdi.
Savunma Bakanlığında 2011-2013 yıllarında bakan yardımcılığı görevini yürüten Carter, hem Hagel hem de selefi Leon Panetta ile çalıştı. Carter, daha önce de hem Obama hem de eski Başkan Bill Clinton dönemlerinde Pentagon'da değişik görevler üstlendi, geçmişte akademi dünyası ve özel sektörde de görevler aldı.
ABD'nin sıkı bütçe kesintilerine gittiği bir dönemde herkesin gözünün üzerinde olduğu Savunma Bakanlığının bütçesinin idaresine katkı sağlayan Carter'ın bakanlığın işleyişine dair derin deneyimi bulunuyor. Carter, Panetta emekli olduğunda da yerine geçebilecek isimler arasında düşünülüyordu. Ancak Obama'nın Hagel'ı tercih etmesinin ardından bakanlıktaki görevini bırakmıştı.
Carter, Obama'nın başkanlığındaki dördüncü savunma bakanı oldu.
Bakanlığı döneminde Carter'ı, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı operasyonlardan Rusya'nın Ukrayna'daki agresif tavrına, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerinden Pentagon'un baş etmek zorunda kaldığı bütçe kesintilerine kadar oldukça zorlu bir görev bekliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...