Nihat Doğan'a şok üstüne şok!

Nihat Doğan'a şok üstüne şok!

MAGAZİN Haberleri

Attığı 'Özgecan' tweetleriyle büyük tepki çeken ve Galatasaray'dan ihraç edilen Nihat Doğan hakkında birden fazla suç duyurusu yapıldı...

Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan hakkında attığı tweetler nedeniyle toplumun her kesiminden büyük tepki gören Nihat Doğan, bugün iki büyük şok yaşadı.

Nihat Doğan'a ilk kötü haber, üyesi olduğu Galatasaray Kulübü'nden geldi. Sarı kırmızılı kulübün yönetim kurulu, 110 tanesi Galatasaraylılar Cemiyeti'nden toplu; 300 tanesi de münferit halde gelen 'Nihat Doğan kulüpten ihraç edilsin' talebini, oybirliğiyle kabul etti.

GALATASARAY YÖNETİMİNİN İHRAÇ KARARI GENEL KURULDA OYLANACAK
Galatasaray Kulübü tüzüğü gereği yönetim kurulu, Nihat Doğan'la ilgili kararı ilk genel kurulda üyelerin oylamasına sunacak. O oylama ise önümüzdeki ay yapılacak Mali Genel Kurul'da yapılacak. Nihat Doğan'ın, genel kurulda yapılacak oylamada da oy çokluğuyla ihraç edilmesi bekleniyor. İhraç sonrası, Doğan'ın itiraz ve savunma hakkı bulunuyor.


AVUKAT ORHAN NEZİH OLMAÇ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İkinci kötü haber ise, bir suç duyurusu oldu. İstanbul Barosu avukatlarından Orhan Nezih Olmaç, Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Olmaç, savcılığa sunduğu dilekçede, Nihat Doğan'ın 'suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek', 'suçluyu övmek', 'ölüye hakaret' ve 'devletin kurum ve organlarına hakaret' suçlarından hakkında dava açılarak cezalandırılmasını talep etti.

Olmaç, savcılığa sunduğu 3 sayfalık dilekçede, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesinin toplumu derin üzüntüye boğduğunu ifade ederek, Nihat Doğan'ın 14.02.2015'te saat 23:22'de sosyal paylaşım sitesi (twitter) üzerinden "Siz de mini eteği giyinip soyunup, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksınız" şeklinde beyanatta bulunduğunu vurguladı.

MİNİ ETEK GİYMEYİ TAHRİK SAYDI

Dilekçede, "İlgili şahıs bir etek çeşidi olan mini eteği giyen bayanları, soyunan kişiler olarak adlandırmış, mini etek giymenin bir nevi tahrik sayıldığını ve bu kişilerin vücut dokunulmazlığına yapılan saldırıların kendisine göre haklı sayıldığını, buna yapılacak olan itirazların ve tepkilerin bu nedenle yersiz olduğunu belirtmiştir. Nihat Doğan, beyanatında, taciz suçunu işleyen suçluları laik devlet sistemimizin ahlaksızlaştırdığını, bu şahısların suç işleme davranışlarının asıl sebebinin laik düzenimiz olduğunu beyan etmiştir" ifadelerine yer verdi.

Nihat Doğan için ayrıca, İstanbul Barosu avukatlarından Rahim Kurt da suç duyurusunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...