Vekillerden "yemek" isyanı: Açız aç

Vekillerden "yemek" isyanı: Açız aç

Politika Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü görüşmelerinde ilginç "yemek arası" tartışması yaşandı. TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'ya muhalefetten sert tepki vardı...

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü görüşmelerinde ilginç "yemek arası" tartışması yaşandı. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın saat 21.00'e yaklaşmasına rağmen görüşmelere yemek arası vermemesi muhalefetin sert tepkisine neden oldu.
nbsp;
CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, Başkanlık Divanına giderek itirazda bulundu.

Grup önerilerinin görüşmeleri sırasında yaşanan ilginç tartışma Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

AÇIZ AÇ

"CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Sayın Başkan, her medeni insan sabah kahvaltı yapar, öğlen yemek yer, akşam yemek yer. Bu Parlamentoda eğer uzun çalışılacaksa, ki öyle görünüyor, bir saat yemek arası verilmesi usuldendir. Sizin bunu, keyfî olarak 'Yemek arası vermeyeceğim, AKP'nin dayattığı gündemi uygulayacağım' demeye hakkınız yoktur. Yemek arası vermenizi talep ediyorum. Aksi takdirde usul tartışması açacağım.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan: Açız, aç.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Şeker hastaları var aramızda.

Başkan Ayşenur Bahçekapılı:
Siz hiç şakadan da anlamıyorsunuz Engin Bey, inanılmaz bir şey. Arkadaşlar, Sayın Engin Altay bana yazı gönderdi 'Verilecek mi ara?' diye. Ben de böyle 'Hayır' yaptım. Yani gerçekten, bir şey söylemeyeceğim.

Engin Altay: Bir dakika, bir dakika. Yemek arası verecek misiniz, vermeyecek misiniz?

DAHA DÜŞÜNMEDİM

Başkan Ayşenur Bahçekapılı: Daha düşünmedim.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Nasıl yani ya, böyle bir şey olur mu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan:
Başkan, yemek arası istiyoruz.

Engin Altay: Ne demek 'Düşünmedim'. Burayı keyfine göre yönetemezsin, böyle şey olmaz. Sayın Başkan, milletvekilleri maraba değildir. Medeni bir insan gibi yemek saatinde yemek arası vereceksiniz.

Başkan Ayşenur Bahçekapılı: Milliyetçi Hareket Partisi grup önerisini okutuyorum.

Engin Altay: Okuma kardeşim, alo! (CHP ve HDP sıralarından sıra kapaklarına vurmalar)

ŞAKA YAPTIM

Başkan Ayşenur Bahçekapılı: Sayın milletvekilleri, yani 'Yemek arası vermeyeceğim' diye bir şaka yaptım, siz bunu ciddiye aldınız, buraya geldiniz. Yani gerçekten tuhafsınız, gerçekten tuhaf şeyler oluyor.

Engin Altay: Sayın Başkan, dokuzdan sonra yenen yemek sağlığa zararlıdır.

AÇ KARNINA

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır: Değerli arkadaşlar, Allah aşkına, bakın, saat dokuza gelmiş, hâlâ yemek arası verecek miyiz, vermeyecek miyiz, bunu tartışıyoruz. Meclis Başkanı bu noktada bile Genel Kurulu ikna edemiyor, tartışmaya sebep oluyor. Ben bu psikolojinin bu Meclise, ülkeye bir fayda getirmeyeceğini dikkatinize sunmak istiyorum, yoksa bir tartışmaya sebep olmak değil mesele. Aç karnına gecenin saat dokuzunda tartışıyoruz. Doğru mudur bu, makul mudur arkadaşlar?

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç: Ülkenin ciddi meselelerinden yemek mi gözümüz görüyor Hocam? En önemli meseleleri çıkarıyoruz, yemek önemli mi Hocam?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...