Ban Ki-mun, Mısır Dışişleri Bakanı ile görüştü

Ban Ki-mun, Mısır Dışişleri Bakanı ile görüştü

DÜNYA Haberleri

BM Güvenlik Konseyi'nin bugün, Libya'da 21 Mısırlının öldürülmesi dolayısıyla toplanarak, alınacak önlemleri görüşmesi bekleniyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Libya'da 21 Mısırlının IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin New York'ta temaslarda bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüştü. BM Genel Sekreterliği'nden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın 21 Mısırlının öldürülmesini kınadığı bildirildi. Görüşmede ayrıca, Libya ve Gazze'deki gelişmeler ile terörizmle mücadele konusunun ele alındığı kaydedildi. Öte yandan, Dışişleri Bakanı Şükri, New York'ta BM Güvenlik Konseyi üyesi bazı ülkelerin temsilcileri ile de bir araya gelerek, IŞİD'e karşı alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır'ın talebi doğrultusunda bir karar tasarısı hazırlığı olduğunu ve bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Diplomatik kaynaklar, BM güvenlik Konseyi'nin bugün acil olarak toplanacağını ve konuya ilişkin hazırlanan karar tasarısının görüşüleceğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...