Tarihi saat kulesinin saatini çaldılar

Tarihi saat kulesinin saatini çaldılar

GÜNDEM Haberleri

Manisa'da, Ulucami önünde bulunan 649 yıllık tarihi saat kulesindeki tarihi saat çalındı.

Spil Dağı eteğinde, şehre hakim konumda bulunan ve Saruhan Bey'in torunu İshak Çelebi tarafından 1366 yılında Mimar Emet Bin Osman'a yaptırılan Ulucami önünde, tarihi saat kulesi içerisindeki tarihi değeri olan saat çalındı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil hırsızlıkla ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz dönemde tarihe saygı projesi kapsamında saat kulesindeki saatin tamiri konusunda çalışmalar yapıldığını belirterek, ''Bütün mekanizmalarını özel olarak yaptırdığımız saat kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındı" dedi.


Saatin başka bir yerde kullanılma ihtimalinin olmadığını dile getiren Açıkdil, "Bu saat tarihi, tescilli bir saat. Yaşanan olayı esefle kınıyoruz. Bu Manisalıların malıdır. Manisa'ya kazandırılmış bir eserdir. Böyle bir olayın yaşanması bizleri üzdü" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...