Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yunanistan kredi anlaşmasını 6 ay uzatmayı önerecek'

'Yunanistan kredi anlaşmasını 6 ay uzatmayı önerecek'

Ekonomi Haberleri

Yunanistan'ın bugün Euro bölgesine, kredi anlaşmasının süresinin altı ay uzatılmasını önermesi bekleniyor.

Yunanistan hükümet yetkilileri, bunun ağır kemer sıkma önlemleri içeren mevcut mali programın uzatılması anlamına gelmediğini söylediler.
Pazartesi gecesi Yunanistan, 240 milyar euroluk programın uzatılmasına ilişkin bir öneriyi "saçma" olarak niteleyip reddetmişti.
Euro bölgesi, Yunanistan'a mevcut mali programa devam edip etmeyeceğine karar vermesi için Cuma gününe kadar süre vermişti.
Yunanistan, şimdiki mali programın yerine yeni bir kredi anlaşması istiyor. Atina, bu yolla içinde olduğu borç krizine kalıcı bir çözüm bulununcaya kadar zaman kazanmaya çalışıyor.
Programın süresi 28 Şubat'ta doluyor ve bir uzlaşma sağlanamaması halinde Yunanistan'ın parasız kalabileceği belirtiliyor. Varılacak bir anlaşmanın üye ülkeler tarafınan ayrı ayr onaylanması zorunluluğu zaman baskısı oluşturuyor
Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras parlamentoda yaptığı açıklamada, Cuma günü kemer sıkma programına son verilmesi konusunda oylama yapılacağını söyledi, "Şantaja boyun eğmeyeceğiz. Acelemiz yok ve ödün vermeyeceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...